Energi boost & Valborg

I dag är det en riktigt bra dag, mår bra i hela kroppen. En lyckokänsla som hållt sig borta ett tag men nu känns den desto starkare. Jag var och träffade ett gäng tjejer i går, vi gick i grundskolan i hop. Det är så häftigt att träffas och prata ett par gånger om året, vi ventilerar Allt, högt och lågt, djupt och ytligt, det svänger snabbt i våra diskussioner. I really love you girls. En enorm energi boost får jag varje gång vi ses. Hade tyvärr glömt mobilen hemma så det får bli en gammal bild, riktiga snyggingar, en av brudarna saknas, det får kompenseras nästa tillfälle :)
 
I kväll förväntar sig Tilde att gå till brasan, ingen annan i familjen som har någon önskan om det men vad gör man inte... Bara att knyta på sig pjucken och vandra i väg, får hoppas på fint väder i alla fall. Eftersom jag känt mig trött sista tiden så har ju inga planer gjorts för kvällen lite trist kan det kännas nu när kvällen är här.
 
 
 
 
 
 

Solen skiner även idag

Godmorgon sköna söndag! I dag kommer jag mest sitta i bilen och köra till och från aktiviteter så solstolen får vänta till nästa helg. Är lite sugen på att svänga in på någon handelsträdgård och köpa lite plantor att plantera ner i krukorna som just nu bara står med förra årets ruttnade blommor.

I går hade vi middag med familjen, det blev en lite samling för många var borta denna helg, de var såklart saknade men vi fick en jätte mysig kväll. Tilde fick så mycket fint.

Fina Linnéa som kom fast Alex var bortrest, Min älskade pappa och mormor.
 
Min fina storasyster, hennes svärdotter och min fina svärmor!
 
Söta Annika, Så glad att kom!
 
Lilla Cesar som vande sig som valp att sitta på fotpallen, nu börjar den bli lite liten..
Jag är så tacksam över min familj och glad över att den växer sig allt större!
 
Nu en dusch och sedan i väg på handboll.
 

Vi har väntat så länge

På att det ska komma. Jag pratar om värmen, och visst är det här nu!! Sitter i en solstol och njuter som bara den. Olivia sitter ute och äter lunch, Anders spelar handboll med tjejerna, Lyckan är oändlig, vi Älskar verkligen det här, okomplicerat blir allt när det är fint väder. barnen är ute och leker, äter där det serveras mat, till och med tonåring vill vara med ute och njuta, dock med Bieber i lurarna men i alla fall :)
 
 
 
I går var det kalas för Tilde, huset invaderades av trettån tjejer, jag kan lova att ljudnivån INTE kan ha varit hälsosam, med det gör inte så mycket dom har kul och håller sams i två timmar, alltid nått att vara nöjd över. Reagerar dock på att barn kan vara uppkäftiga mot vuxna som de inte känner, det gör mig förvånad. Hoppas verkligen inte att Tilde vågar bete sig så när hon är borta för då jä*lar blire stryk...
 
En glad och nöjd åttaåring som somnade den natten i alla fall och det är ändå det viktigaste :)
 

Dagns gåva

Idag sitter jag hemma och jobbar, skönt att kunna gör det ibland, trist och ensamt om det blir för ofta men i dag känner jag mig trött, lite förkyld som sitter i örat, hör faktiskt knappt något i mitt vänster öra. Lägligt kanske då Tilde ska ha tretton tjejkompisar här i kväll, gissar att ljudnivån kommer att ligga något högre än vanliga fredagar här hemma...
Njuter just nu av tystnaden, inget annat ljud än tangent knapper, härligt!
Åkte i väg och hängde på låset till Bolaget, lite Champagne och vin behövdes inhandlas. Passade på att handla en flaska till Syrran
Gott och till superbra pris!
Tyvärr var ingen hemma så att jag hängde den på dörren
Jag önskar att vag vore bättre på att ge, vill och tänker att jag ska göra mer sånt och sedan blir det aldrig av! Ska bättra mig nu, kanske får vara mitt lite sena Nyårs löfte :)
 
Har ni tänkt på att det är Fredag?? Känslan är obeskrivbar, så skönt med helg helt utan jobb bara trevligheter och aktiviteter.
 
 
 

Det regnar här i Stockholm i dag...

De här finingarna gick jag förbi i går, faktiskt de första i år för mig!
 
 
Tilde fick en present av Sussi i går, en Älgväska :) Tilde älskar älgar i alla former och modeller!
 
 

Det vände tillslut

 
Tilde ligger och läser, Anders sitter på träningscykeln och Olivia kliar mig på ryggen,(hon "tjänar pengar" till ny konsert biljett, Selena Gomez,) mysig kväll! Tog mig upp till gymmet efter jobbet, sen åt jag Anders goda fläskfilé med brunsås och blomkål, tänk att man mår så bra av lite träning, tyvärr var det lite ont om testosteron i kväll så det var tungt med löpningen. Nu känner jag mig lite piggare i alla fall.
 
Längtar tills vi ska ut och resa i sommar, uppleva ny platser, så spännande, tre veckors resa och sedan ett par veckor på landet, Underbart!!,
 
I love my family and I love my life
 
 
 

Och nu???

Känner mig rastlös i kroppen men fortfarande rätt energilös, dålig kombo. Längtar tills det blir varmt så man kan ta av sig dunjacka för NEJ det är inte läge att plocka bort vinterkläderna än, bara för att solen visat sig ett par gånger innebär det INTE att det är varm för det.
Vill att det ska hända något kul nu, visst vi ska fira Tilde i heleg, fredag blir det invasion av tretton tjejer som ska äta, fika mysa och DANSA! På lördag kommer släkten på middag, förslag på mat mottages gärna :)
 
I går åt vi middag på Lemon, en Thai restaurang hemma i Torpet,  eftersom Tilde fylde år och fick välja!
Ny jacka var present från mormor och morfar, så fin :)
Så här söt är hon när jag tjatar om att ta bilder på henne, tröttsamma mamma...
 
En mysig kväll hade vi tillsammans med mormor och morfar!
 

Vad är det för en dag

Det är ingen vanlig dag för det är Tildes födelsedag Hurra Hurra Hurra
Handbollsmål stod överst på önskelistan
Även Lego ska tydligen vara "inne" just nu, kul!
Så mysigt att börja dagen med paket öppning.
 
Hade en mycket trött men nöjd storasyster
Det syns vart hon var i går, va!
 

Ta vara på ögonblicket

I kväll fick Tilde somna i min säng, Olivia är ju på Globen och Anders är på hockey, då brukar vi passa på, bara hon och jag, lite mys, men i kväll blev det annorlunda.. men bra, eller ... jo det tror jag...! Kan börja med att förklara att Tilde är den av mina två tjejer som sällan pratar om hur hon mår eller om saker som hon tycker är jobbiga och Anders sjukdom är klart en sån sak som hon inte vill prata om.
Men i kväll kom frågan, vi ligger och pratar i sängen, om hennes fördelsedag och kalaset som hon ska ha för kompisarna på fredag, helt plötsligt, från ingenstans...
-Kommer du att dö före mig, mamma?
-Ehh aaa jo det kommer jag, stammade jag , paff över frågan.
-Jag vill inte det!  
-Ehh nää men man så är det ju, oftast.. men jag är ju gammal då och du med.. Hjärnan gick i denna stund på högvarv, ta vara på detta tillfälle har psykologen sagt, prata med henne när hon vill prata... Va faan nu måste vi prata tänkte jag, Ska jag ställa frågor? Vilken fråga ska jag ställa? Men så kom hon krypandes upp på mitt bröst och tårarna kom, jag höll om henne en, tysta!
-Jag älskar dig mamma... Och pappa... Och Olivia jag vill inte att någon av er ska dö före mig, 
-Men i morgon fyller jag år och det är jag glad för hulkade hon fram.
Så vad det ögonblicket över... Ingen fråga i världen hade fått henne att fortsätta prata. Min lilla unge, faan att du ska behöva växa upp med den oron. Att leva med en förälder som är sjuk. Det är inte rättvist!
Det är inte alltid lätt men vi kämpar allihop, var och en på sitt sätt, på sitt håll Och tillsammans!!
 

Liten skit

Imorgon firar vi våra minsting, åtta år sedan som hon ville komma till världen, underbara, fina Tilde Albertina
Alltid full av liv och nära till skratt. Imorgon ska vi fira dig med presenter och restaurangbesök.
 

Vilket driv..

I morse körde Anders Olivia och en kompis till Globen. 6.30 stod dom i kön till Justin Bieber konserten.
Regnet öste ner och hoppet lika så, men så körde vi bort filtar regnjackor, vantar och varm choklad till dom och efter ett par timmar kom solen :)
Tänk vilket driv dom har att stå i kö tolv timmar för att komma först ner på golvet, till stå platserna. Att planera ledighet från skolan, kläder och packning, mat och kisspauser är noga uträknade..  Även om jag inte kan förstå dom så tycker jag att dom är häftigt drivna, att så minutiöst planera dagen. Hoppas detta även kommer att bestå i andra delar av livet att inte tappa drivet på vägen någonstans.
Jag håller på er tjejer!!
 

22.a April

Ett datum som varit så långt bort, ett datum som man väntat med fasa men ändå längtat efter, idag rullade vi ut alla de system som vi jobbat med i ett år! Skräck blandad förtjusning. Skålade i Champagne och uppmärksammade alla som jobbat hårt med det här projektet. Men nu då? Vad händer nu? Jag tror inte att jag någonin kommer att jobba med något liknande och det känns tomt, Kollegor från flera länder som samarbetat, tjafsat och skrattat tillsammans. Bye Bye.
Vad nu? Känner en enorm tomhet.
Måste nog ta mig en ordentlig funderare men först en vända till gymmet, där tänker man som bäst, på ingenting...

Blääää....

En söndag fylld av sol och vårvärme, inte en minut har jag känt av det. Har suttit inne vid köksbordet och jobbat så ögonen blöder, sjukt irriterande när helgen bjuder på härligt väder och glada barn!
Nu har jag  verkligen lovat mig själv och tjejerna att jag ska kompenser dom för denna helg, gillar inte när dom hamnar i kläm. Dom visar alltid sån förståelse för mig och det kan jag nästan få mer dåligt samvete över.
Skit i det nu, nu tar vi nya tag, släpper det som varit och blickar fram, nu är våren här och jag ska inte jobba lika mycket. Inga kvällar och inga helger.
Ska sätta mig i soffan en stund innan sömnen ska få komma och ta mig.
 
KRAM på er, alla där ute i cyber rymden!

Kärlek

Vet ni vad äkta kärlek är? När man kommer hem från jobbet och maken har tagit fram utemöblerna

Kreativ dag

Herre gud, hela dagen försvann så fort. Sitter just nu i soffan och väntar hem Anders och Tilde som är och handlar lite gott till kvällen. Olivia bestämde sig för att sova hos en kompis så henne ser vi inte förrens i morgon.
Mitt underbara Team gjorde underverk på jobbet i dag, men det krävs djup koncentration
Vi är i vanliga fall mest tjejer men nu har det kommit lite killar från Danmark och Finland, endast för att hålla lille Chris sällskap, han drunknar nämligen i alla hormoner!..
Det har vi verkligen men övervakas hårt av självaste Ledaren
Han är med och styr upp när vi är på väg att spåra ur :)
Underbara människor, I really love you!
Projektet är snart slut så samarbetet med er detsamma  :(
 
 

Godmorgon

Underbara soliga lördag.
Vaknade med jordens halsont.. Trist, i dag ska vi ju jobba skiten ur oss, nä inte på gymmet tyvärr utan jobb, jobb. På måndag ska tre system upp och ut i organisationen, nu gäller det att allt funkar, har så sjukt härliga kollegor så det är verkligen inte synd om mig... Men nu håller vi tummarna att det funkar under dagen!
I går vart det en och en halv timme på löpbandet, hade sjukt med energi, hade kunnat stå hur länge som helst, eller hur, sedan blev det Lets Dance med familjen och en Johan Falk film som fick avrunda dagen.
 
Hoppas ni får en härlig lördag i solen, vi hörs under dagen.
 
Kram

Projekt och bubbel

Underbara kollegor, lite kvällsjobb
Chefen visste att vi skulle behöva energi...
Och bubbel såklart
Fokuserad, eller...
Hårt att vara kille i vårt projekt!
Mer jobb i morgon men nu hem och träna.
 
Härlig Fredag på er!
 

EnergiRik Kväll!

Vilken härlig kväll Jag fick, Träffade min fina vän Pernilla
Först strosade vi runt i Sture Gallerian, en tur in till min favorit affär
Var så upptagen med att prata så det blev ingen shopping men jag var lika glad ändå.
Ett glas vin på Tures, Gud så gott.
 
Sedan gick vi rakt över gatan in till
Just det Grodan :)
Fina Pernilla, tänk att det är fjorton år sedan vi drog våra barnvagnar sida vid sida! Blir alltid så glad av att träffa dig, alltid så nära till skratt!
Vi fick i oss god mat och ett glas vin till trotts att vi pratade så mycket
Snygg konst på väggarna
Me Like!
 
Tack vännen för en mycket härlig kväll!!

Drypande blöt..

Underbart med regn... Var i behov av ett parraply i morse
Det här var vad jag fick i handen... Do not like :(
Dessutom glömde jag SL kortet och lunchen hemma nu blir jag tvungen att gå ut och äta lunch... Hur ska det sluta???

Godmorgon

Det regnar här i Stockholm i dag, men vad gör väl det snön är ju äntligen borta!!
I kväll ska jag träffa en toppen tjej, äta gott, snacka en massa skit och dricka lite vin, Myyys!!!

Yoga idag

Det stod Yoga på tränings schemat i dag men det var nog inget för mig tyvärr, musklerna mår bra men jag blir alldeles för rastlös... Kanske kan det det en chans när kroppen är i behov av en riktig bensträckare :)
Imponerad av instruktören dock, hon fick bebis natten till i lördags och kommer och kör en timmes pass fem dagar senare, snacka om håll käften mening, DET FINNS INGEN URSÄKT :)


Nu myser vi i massor

Gissa vad vi gör
Syns det vad Tilde har gjort...
 
Japp, från matlagning till Bakning, chokladbollar, Underbart med barn som intresserar sig för bakning, tack för det :)

Mys i vårt hus..

Snart ska vi nog kunna sitta på verandan på framsidan, det brukar jag göra när jag kommer hem från jobbet, läser posten och myser i solen, kanske tar vi ett glas rosé men någon trevlig granne :) 
Till helgen åker ute möblerna fram!
 
I dag blir det senare träning, Yoga, alltså hinner jag laga middag, skönt för Anders att slippa men jag är smart, använder mig av barnarbete, Tilde hjälper gärna till

Jag = Rastlös själ!

Just nu känns det som att livet bara snurrar kring min axel, jobb, jobb, jobb, snabbt hem, träning, mat, dusch och i bästa fall en stund med tjejerna... Vill att det ska hända något kul, något inspirerande. Jag är en sån rastlös själ att jag tröttnar lika fort som man blinkar, behöver nya utmaningar och händelser hela tiden. Fast så ser ju inte livet ut i verkligheten, det vet jag ju, man behöver kanske de här dagarna då det är lite tråkit, vissa säjer att dom "landar" efter en intensiv jobb period eller någon annan mer intensiv händelse, medans jag bara blir  trött, rastlös och tjurig...
Det är dessa stunder man njuter lite extra av att få mysa med sina små
Att pussa liten tills hon vaknar är min morgon rutin! Om en vecka fyller hon åtta år, Herre Gud, jag är mamma till två stora tjejer nu, hur har det gått till jag som inte är äldre än tjugofem?
 
Idag skiner solen och luften känns faktiskt riktigt varm, ja i förhållande till tidigare alltså. Njuter av det tills det händer något kul i gen!
 
 
 

Godmorgon

Igår vad det just en sån där tråkig dag för bloggen, först en lång jobbdag utan någon speciell händelse sen snabbt hem för att fixa middag. Upp till gymmet för ett ben pass & en timme på öppnandet,
hem duscha och hänga med tjejerna. Anders sprang jag på först vi halv tio tiden. Så så blir ju en del dagar men då fattas inspirationen för bloggen tyvärr.
Nu ny dag och nya utmaningar... Tycker faktiskt att det känns som vår i luften, trotts lite regn.

Hur man vet

Man vet att det är vår när första humlan surrar runt kaffekoppen, när snödropparna tittar fram på tomten
och när man tar uttorkställningen på verandan.
Men framförallt när Pubbe unge vågar sig bort från datorn och tittar ut i några minuter
http://hannaoliviabergstrom.blogg.se/
 
Gud så härligt!

Godmorgon Söndag

Sitter och väntar på Carolina Gynning som ska gästa Nyhetsmorgon, tycker att hon har gjort en fantastisk resa. Från Big Brother till erkänd konstnär.
Men vart är solen, trodde dom lovade sol och värme i dag?! Hade planerat för en dag på verandan, skanske att jag skulle kunna lyfta undan utemöblernas vintertäcke.
 
 
 
 

Det finns inga ord

Tidigt 2010 upptäcktes Anders tumör, lång tid för utredning följdes med behandlingar och rehabilitering. Vardagen vändes upp och ner, ingen vanlig vardag fanns. Oron och ångesten avlöste varandra, tjejerna kämpade med rädslan över vad som skulle hända deras pappa. Vinter blev sommar och sedan kom hösten, en dag i oktober kom syrran och hennes man över och frågade om Olivia vill följa med dom till huset i Thailand. Tänk er själva att vara 10 år och tillfrågad att följa med moster till andra sidan jordklotet, aldrig hade Olivia rest så långt  eller varit i från mamma och pappa så länge. Två underbara veckor blev det tillsammans med kusiner och vänner.
Nu har hon gjort det igen.. Syrran alltså... Dom har betalat Tildes biljett till Thailand för dom vill att det ska vara rättvist, bjöd Olivia till Thailand och nu Tilde.
Fina fina, det finns inga ord förutom KÄRLEK!!!
Alla skulle ha en syster som du!!!
Och en svåger som Patrik!
 
Stor kusin, Alexander!
 
Underbara Josefin och Jon, så glad att ni finns i våra liv!
Älskar er söta ungar, Alex och Linnéa!
Vi Siktar mot stjärnorna, moster pekar och visar Tilde :)
Ett nyår till får vi möjlighet att fira tillsammans i Thailand, denna gång kommer även mormor och morfar att vara med oss. Älskar min stora fina familj! Jag är så tacksam att ni alla finns och att vi växer oss större och större!
 
Vi lever livet som alla andra men med en vetskap om att vara tacksam för varje dag vi får tillsammans!
 
Kärlek!!
 
 
 
 

Dagen blev bra...

Vilken skön eftermiddag det blev, efter några Ipren och städning tog jag mig upp till gymmet, träffade mamma så jag fick sällskap på löpbandet. Hade sån energi helt plötsligt så jag hade kunnat vara kvar där hela dagen. 
 
Nu har jag deklarerat och gått igenom konton och fonder, kul va?! Nja men så skönt när det är klart, att få koll och ordning på pappershögen som bara växt sig högre och högre nere i köket. Nu är det endast kokböckerna som ligger kvar.
Mina favoriter, hittar alltid något gott och enkelt att laga, för mig är det jätte viktigt att det inte är en massa konstiga ingredienser som måste köpas, för då blir det aldrig av.
 
Nu måste jag ringa syrran, hon har nämligen gjort något för mig som ni aldrig kan gissa, helt gaalet men så mycket hon, finna fina syster
Det har med dessa två att göra!!

Energi lös lördag & längtan efter sol

Vaknade med huvudvärk i dag, sover kanske inte så bra just nu, mycket som snurrar. Känner mig lite tom, inte deppig eller så, bara tom på energi och tankar. Brukar ha ett behov av att ösa ur mig en massa men verkar inte ha något att berätta , fråga om eller skriva. Trist
Vädret som tynger lite kanske, inte det härligaste att vakna upp till. En sak som är bra med regn är ju att snön försvinner lite fortare i alla fall.
Kanske bara skulle lägga upp en bildkavalkad i stället... Eller lägga mig under täcket och hoppas på att återfå lite energi, behöver kanske sova en timma till.

Lite mer av det här skulle jag önska, sol & värme. Det är den 13.e april i dag faktiskt inte långt kvar till sommar, fantastiskt när man tänker på det, eller hur! Snart går vi i Jeansshorts och linne och njuter av livet, Sitter på uteserveringar badar från bryggan, grillar och äter middag på verandan. Vad jag längtar Blir varm i hela kroppen när jag tänker på det! Vad gör er glada?

 
 
 
 
 

Samtalet som aldrig kom...

... tror ni att någon läkare har hört av sig sedan Anders skrevs ut från sjukhuset sist? Nä precis, inte ett ljud! Man tror knappt att det är sant, att det är i Sverige på tjugohundratalet, att man behandlar en patient så jävla dåligt. Just nu är det en bra period och då glömmer man bort men vi vet ju att det kommer tillbaka och då väller ilskan upp igen, det vet jag. Just nu är det lugnet före stormen..
Älskar hans humor, att han alltid kan få mig att skratta. För mig är det jätte viktigt och i vårt fall, tror jag att vi överlever på grund av det. 

Lugn & ro...

 
Vilken lång vecka det det har varit! Så skönt med fredag kväll, blev kvar på jobbet till halv åtta, fick en kul avslutning med några kollegor efter en tuff vecka. Tur att dom finns, det blir så mycket roligare då :)
När man haft mycket att göra under en tid kan det vara lite svårt att varva ner när helgen kommer, att då inte vara fullbokad kan nästan stressa mig lite. Sova är det första och främsta sen vill jag vara med familjen, vet inte om dom är lika laddade inför en helg med mamma men Anders kan man ju kanske hota till att umgås... På barnen funkar nog mutning bättre! Vem vet vad helgen har att bjuda på
Kanske nått av det här...
 
Troligtvis inte, ska nog ta en vända till gymmet, det har jag längtat efter!!
 

När mamma inte är hemma

Rensas inte kylskåpet på dålig mat och mammas bil tankas inte trotts att den används flitigt... Men vad gör väl det, älskar dom villkorslöst heter det ju så fint, MORRR...
Borta bra hemma värst bäst!!!
 
 
 

Äntligen hemma

Så var det över för denna gång
Checkade ut efter en god frukost och begav oss till kontoret för en sista dag i Göteborg, fylld av utbildning.
Dessa snyggingar har jag turen att få jobba med
Jag lovar det det bjuds på massor av skratt, ibland så tårarna rinner. Jag verkligen älskar mitt jobb när det bjuds på så här roliga medarbetare, sicken tur jag har haft!!
 
När jag kom hem möttes jag av en lycklig Tilde och nybakta kakor som Olivia bakat efter skolan, min fina tjej
 
Intensiva och roliga dagar som jag är så tacksam över!

Ni är mitt allt!!

Att vara borta från sin familj gör att man får perspektiv på livet...
Självklart älskar varje normal förälder sina barn mest i världen och förhoppningsvis även sin respektive, men man tar allt för ofta vardagen förgivet när allt går sin gilla gång. Trotts att vår familj gått igenom en livs kris när Anders blev sjuk så hamnar vi i vardagslunket som de flesta andra. Att på ett vänligt sätt får känna känslan, som nu när man är iväg ett par dagar, att kroppen skriker efter den kärlek som familjen ger. Jag är så lycklig över min familj, att få och ge all den kärlek som det innebär! Man måste vara rädd om det som i bland tas förgivet, för det skulle vara ett helvette att leva utan!

Hår & längtan..

Nu ska jag göra något som jag inte gjort förut på bloggen, jag måste få tipsa om dessa små godingarna

Schampo & Balsam, Kevin Murphy helt grymt för mitt hår, jag har tunna fina hårstrån, tunt långt hår. Blir lätt fett och stripigt men Icke med min nya kille Kevin, tyvärr är detta endast provburkar men jag ska hem och köpa STOR PACK.

När vi nu pratar hår måste jag bara se om ni har koll.. Vet ni vad det här är?

Här på hotellet kallar dom det Hårfön, Jo det gör dom. Att en gul/brun manick som hänger på väggen som du kan ta loss en del på och hålla i handen, som dessutom blir alldeles varm, det kallas fön. tyvärr har dom missat en del av manickens mission borde vara , att torka håret är inte resultatet av användningen av denna.
 
Nu längtar jag efter min familj & till gymmet....  även om jag tycker att det är jätte kul att få denna möjlighet, att ställas mot nya utmaningar i mitt jobb så längtar man efter vardagen hemma, möjligheten till det som är självklart, som att gå till gymmet, gå ut och ta en runda runt sjön eller ligga i soffan med tjejerna och kolla på TV.
Älskar Er mest i hela världen!!!

Kväll i Göteborg

Just i kväll blev inget som vi planerat.. Satt kvar på kontoret för länge sedan hittade vi ingenstans att äta på väg tillbaka till Hotellet, som vi hade hoppats
Hade hört att det var bra mat i restaurangen så gav det en chans
från denna tallrik....
Till denna, gissa om jag var hungrig och det var SÅ Gott!!! Till detta blev det så klart

Fantastisk middag eller bara hungrig? Jag har ingen aning men jä***gt nöjd ligger jag på rummet i alla fall!

Tyvärr varken SPA eller promenad efter middagen men så blir det när man inte prioriterar bättre.Något annat som är kul med detta hotell är att vi, företaget som jag jobbar på, har avtal med Nordic Chois så andra kollegor från alla städer i Sverige bor här när dom besöker Göteborg, i morse träffade vi på fyra stycken och i kväll två vid middagen. Trevligt att träffas i icke jobb relaterade syften jämt!

Nu ska jag hoppa in i duschen!

 

Dagen mest i bilder

Idag fick vi börja dagen med en fantastisk hotellfrukost.
Kaffe och smörgås är standard, i dag lyxade jag till det lite mer
Trevligt sällskap fick jag också, söta Sussi!
Skön promenad till kontoret, kallt men soligt. Ingen snö i sikte här i Göteborg
 
Idag har vi jobbat så ögonen blöder
Tänk att det alltid ser så trist ut i kontors miljöer, inte så inbjudande och kreativt inspirerande som man kunde önska. Men vi har kul i alla fall!!
Nu är jag hungrig...
 
Vi har ett SPA på hotellet så nu blir det jobb ett tag till sedan ska vi slänga oss i bubbelpoolen, kanske kommer det bilder på det senare :)
 

Gööötebooorg...

Nu har jag äntligen landat i sängen på hotellet, jag har längtat hela dagen efter denna stund, när man får slita av sig kläderna som man började dagen med att svettas ner..... Dagen har varit lång, en förmiddag med att få klart en del jobb innan vi kunde åka samt hinna pressa in ett möte innan kl tolv då det var dags att ta oss till Bromma flygplats
En ganska trött och schleeten flygplats måste jag säja, tur att jag har trevligt sällskap i alla fall

Visst är det lyxigt att få jobba med en av sina bästa vänner?!! Jag är så tacksam för det, vi är en bra duo, gillar när det går undan, jobbar snabbt och bangar aldrig för att också jobba hårt men framförallt så tycker vi båda att det är roligt!

 

När vi var lagom hungriga och hade lämnat av oss bagaget på hotellet gick vi ner på stan, vi sprang på en restaurang som vi var på för fem år sedan

Amazing Thai, tror jag att den heter, gott, man plockar på sig grönsaker och i mitt fall räkor & kyckling som man sedan får wokad av kocken!

 

Just nu sitter jag på sängen och myser, jag älskar hotellrum, rent och fint, ska nog bara ta en dusch nu och sedan krypa ner mellan rena lakan.
Här kommer jag att trivas några dagar :)
 
Puss
A
 

Bil VS promenad

Jag visste hela tiden att det skulle bli så men jag hoppades in i det sista att slippa. Eftersom att jag ska resa i väg i dag kunde jag inte ta bilen, det fick bli en rask promenad till tunnelbanan, som visserligen inte ligger längre bort än ca  två km. det tar en kvart i raskt tempo men kom på, halvvägs varför jag slutade med denna hälsosamma start på dagen

Varm och kvalmig kommer jag fram till tunnelbanan, sliter av mig halsduk, handskar och knäpper upp jackan, väl sittandes på tåget känner jag det kommer krypandes, SVETTEN, herre gud vad jag efter svettas, det rinner från pannan och längs med nacken och ryggen, ingen trevlig syn kan jag lova, låtsas att jag kommit in i klimakteriet och sitter med min papperstuss och försöker dämpa floderna...

Så Promenad vs Bilen??? För mig inget svårt val!

Jag hatar att inte vara ute i god tid..

Sitter just nu i sängen med blött hår, är inte alls i fas, fick veta att det går löss i skolan så det var bara att lägga alla planer åt sidan när jag kom hem för att lus kamma Liten. Tack och lov hittade vi inget men det tar sån tid. Sen stack jag upp till gymmet, vill inte hoppa över den i dag eftersom det inte blir något på ett par dagar nu. Snabbt hem för att få mig lite middag, det är ingen vidare variation på maten just nu, lunchen blev matlåda från i går och detsamma till middag, men sån är jag enkelt och snabbt, dessutom behöver jag inte lägga någon tanke på maten men vet att det blir rätt. Det är så lätt att det blir skräp när jag är stressad, ett par mackor eller annat mindre bra. Dusch och mer luskamning.. Nu jäklar måste det ner lite kläder i väskan

Som ni ser är det INTE en stor väska men jag tror att jag kommer få ner gympa dojjorna så jag kan ut och promenera någon av dagarna i alla fall. Kul om man hinner se lite av Göteborg när man är på besök. Någon som har tips på restaurang att äta på så tar jag tacksamt emot, glöm i så fall inte att meddela adressen ockå så vi kan lägga in i GPS´n,  ingen fancy bara mysig och god mat :)  Behöver man Dunjackan som här i Stockholm? Hört att våren är och hälsar på i Göteborg men hur varmt är det?
 
Nu ska jag kolla in Biggest Loser på kanal 5, Tycker att dom är grymma de som deltar, de har bestämt sig och det är ju vad det handlar om! Jag bstämmer mig Varje morgon.... Heheh..
 
KRAM A
 
 
 

GLAD I DAG!!

Tänkte bara stick in näsan lite snabbt och säja Godmorgon! Passar också på att tacka för alla kommentarer som jag fått i helgen det är så kul att höra i från er som läser. Hade faktiskt rekord många läsare i går, det inspirerar verkligen, att ni vill läsa vad Jag har att berätta, känns faktiskt skit skumt, men super kul!!

Ha en fin dag så ses vi i eftermiddag, eller hur?!

Träning, packning och skön avslutning på denna söndag!

Vilken skön söndag det blev, sjukt väder med sol ena sekunden och snöstorm den andra...
Tilde passade på att ligga i solen och läsa en stund
Olivia visade sig några sekunder med mobilen klistrad vid örat, på väg till kompis!
 
När snön kom gick jag in och gjorde lite nytta, middag!
Idag blev det lax i ugn med täcke av grädde spenat & ost, kryddad med chili, peppar och stark curry, till det blev det potatismos och en sallad. GOTT!!

Tog mig upp till gymmet innan dom stängde men det var verkligen på håret.. Han med 20 min uppvärmning, bröst, triceps och två benmaskiner och avslutade med löpbandet 38 minuter, killen som jobbar i gymmet gick och blängde lite på mig de sista fem minutrarna så till sist hade ja inte ro att stå kvar. Den här veckan kommer jag inte kunna träna så mycket, kanske har dom gym på hotellet men just det ja, jag ska ju knappt ha med mig något bagage.. Vilket påminner mig om vad jag hade för planer i morse, ni vet.. förbereda packningen, har jag gjort det tro? JA faktiskt, den lilla necesären är fixad!!

Eftersom att man måste slänga upp den på bandet i passkontrollen måste allt ligga i en plastpåse, inte glamouröst alls men min lilla påse är i alla fall bättre än de som finns på flygplatserna. Vet ni föresten, varför man måste lägga upp datorerna på bandet också? Tycker att det är ett rätt svettigt moment den där pass och säkerhetskontrollen även när man flyger inrikes. Man måste ta av jacka, halsduk och skärp, man måste plocka upp dator och eventuella vätskor ur väskan, passera pipmaskinen och i bästa fall gå bort och plocka mina saker från bandet innan någon annan gör det.. MEN i mitt fall så piper det alltid om mig, jaha då var det bara att ta av sig lite mer, stövlarna ska av (inte på Arlanda där har dom en stövelskanner som man får stoppa on foten i) gärna lite mer klädesplagg för att man ska stå där mer förödmjukad än innan medans svetten rinner, när det äntligen slutat pipa om mig rafsar jag ihop mina tillhörigheter och pinnar i väg fort som attan från blickarna från alla som stått bakom i kön och suckat över vilken tid jag tar!!
Aja, imorgon tar jag resten av packningen, kläder! Borde inte ta sån tid, ska ju bara vara borta två nätter så lite tanke bakom det jag slänger ner så borde allt få plats i handbagaet.
 
Nu ska jag krypa ner och kolla på film, Maria Wern på fyran. Hoppas ni har haft en skön söndag.
 
KRAM A

.....

Det är faan inte sant, för några minuter sedan sat jag i solstolen och mös och nu...

Min veranda och jag

Sitter och njuter i solen på verandan, snön har faktiskt smält ndan en hel del sedan förra helgen, det ser ljust ut till Midsommar..
Tilde kom hem för att byta kläder, då passade jag på att lura ut henne med lite mat och hålla mig sällskap en stund, mysigt!
I går när vi promenerade i stan blev jag lite sugen på att flytta in dit, en mysig lägenhet på Söder men jag tror att jag blir kvar här i huset med min veranda ett par år till..
 

Slö söndag med packning i tankarna...

Godmorgon, eller ja.. förmiddag kanske passar bättre denna tid. Idag är en slödag, har inte kommit upp ur sängen än, ligger med datorn i knät, lagt in några räkningar, kollar lite bloggar och försöker hitta energi för att gå upp och dra igång denna söndag.

Vaknade i morse och blickade ut, det snöade.. inte svårt beslut att sluta ögonen ett par timmar till. Klockan halv elva kom Anders upp med kaffe, han tyckte nog att det räckte med sovmorgon då. Tjejerna är också sega på morgonen, Olivia kan ju sova hur länge som helst medans Tilde vaknar tidigare men ligger gärna i timmar och läser eller kollat TV. Anders däremot han tycker att hela dagen försvinner om han sover längre än till åtta... Nu har i alla fall Tilde kommit i väg till en kompis och Anders åkte i väg för att fixa lite grejer, Olivia och jag intar samma position..

Vad hittar man på i dag? Har bestämt att ligga lågt med shopping även denna månad så att hänga med Syrran till Bromma Blocks gick bort.  

Åh, i dag är det en sån där dag när jag bara vill sticka, hoppa in i bilen och åka.. vart, spelar mindre roll, bara bort! Men men det kommer ju inte att hända, i morgon är det jobb som vanligt och Göteborg står på jobb schemat denna vecka. Kanske skulle jag packa lite försöka vara lite mer förberedd än jag brukar kvällen innan jag ska iväg, då slänger jag ner det jag tror mig kunna behöva och mer där till. Idag kanske jag skulle försöka göra en lie mer planerad packning när jag har tiden. Tänkte att jag skulle klara mig med endast handbagage för det är bara två nätter, måste spara tid vin incheckningen för jag sitter i möte fram till en dryg timme innan flyget går, visserligen från Bromma men lite köer i Stockholms innerstad så är jag körd.. men då gäller mer planering, inga vätskor i handbagaget över 100 ml Visst är det så? herre gud hur ska detta gå... Behöver professionell hjälp känner jag, finns det packhjälp att beställa? Är det Rot eller Rut avdrag på det kanske? NÅGON??

Nu ska jag hämta upp lite frukost men kommer snart tillbaka, bloggen blir mitt kall idag!

 
 

En vanlig lördagkväll

Så här sociala är jag och Anders i kväll...

 
Mad var sin dator/IPad i knät medans Tilde kollar Fångarna på Fortet.
Olivia är hos en kompis på middag, ska hämtas senare så inget vin i kväll. Nu är det nya tider, sitta uppe och vänta på tonåring, trött, vill sova och utan vin, tror det är tonårstid det kallas. Det är väl lika bra att välkomna den!
Fina unge!
 

I stan är det vår

Jag åkte in till stan med mamma i förmiddags. Började promenaden i mitten av Hornsgatan
 
En liten blomma hade orkat sig upp mot husväggen, säkert lite hjälpt av hundkiss.
Vi strosade in mot slussen, ner förbi slottet och innan Kungsträdgården vek vi av mot Skeppsholmen i strålande sol
 
En runda på skeppsholmen bjöd på krokusar, sol och massor av människor som var ute och promenerade, Härligt!
En sväng runt Kastellholmen
 
Ett soligt och varmt Stockholm är oslagbart
Men vi var kaffe sugna och törstiga men inte ett fik fanns det på dessa två öar, inte vad vi kunde hitta i alla fall, två restauranger bjöd Skeppsholmen på men det var inte vad vi var sugna på så det var bara att trava in till stan, styrde stegen mot Winerkonditoriet på Biblioteksgatan och nu var det kaffe kris, men va f**n då har dom stängt för renovering.... Med snabba steg styrde vi om och kastade oss in åp NK och Coffe House By Gerorge!!! Tack för Kaffet!!
 
Efter energipåfyllnad tog vi en promenad till GamlaStan där vi stannade till för en fika, det slank ner en liten muffins...
 
Nu är vi hemma igen efter en lååång promenad, mysig dag med lilla mamsen!
 

Godmorgon

Har jag berättat att min man är extremt tankspridd, mer än en gång har familjen stått och väntat på honom när man är på väg någonstans för att han inte hittar nycklar, pålnbok och annat.. Hur kommer det bli idag?
Toaletten på övervåningen dessutom
 
 

Mys med ljus och Sofia`( s Änglar...)

Fryser så in i h-vette... Låtsas att det är jule tider, tänder massa ljus och myser framför Lets Dance...
 
... I brist på annat. Fast det är klart, Sofia Wistam är ju med och tävlar och henne måste vi ju hejja på. Träffade henne under inspelningen av Sofias Änglar och hon var verkligen en super härlig människa, nära till både skratt och tårar. Det blev ganska många timmar vi tillbringade tillsammans under dessa dagar så vi fick se varandras både trötta, ledsna men också glada och skojiga sidor.
Godhjärtad och söt som socker :)  Nu hejjar vi på dig!!!
 
Kram på er!
 
 

Städa eller fly?

Sitter och tittar ut och inser att fönstrerna är extrmt skitiga, de är i stort behov av att tvättas men vem orkar...

Väljer hellre att inte titta ut. Fast... vet inte hur renare det är här inne, huset är i behov av vårstädning... Men VEM orkar, väljer kanske att åka bort istället, bo på hotell ett par nätter i ren och ombonad miljö, njuta av någon annans omsorg av rummet och mat i trevlig restaurang miljö! När jag sedan kommer hem har en god fè varit här med sitt spö och det är lika rent och fint som den vackraste hotellmiljö... Eller hur?!?

Ska sluta drömma nu och släpa fram damsugaren för en uppfräschning av i alla fall nedervåningen. Kan vara trevligt till fredagsmyset!

Ses vi igen?


Äntligen fredag

Trots kort vecka är denna fredag mer efterlängtad än på länge!
Börjar denna helg med taco gratäng efter Katrin Z fantastiska LCHF recept så god, till och med barnen gillar detta alternativ till "vanlig" fredags tacos
Tjejerna tar lite tacochips eller bröd till, medans Anders och jag äter den endast med en sallad!
 
Vi kan väl ses igen efter middagen?!!

Begravning i Uppenbarelsekyrkan

En vacker begravning och ett sogligt farväl! Tänk om vi aldrig ses igen... Tanken på att de vi idag älskar och lever med inte kommer at finnas där för alltid, det är tungt.. Vi vet ju inte vårt eget öde som tur men sorgen och saknaden efter de som lämnar oss är tung.
 
Vi har en vän som är präst och hon höll i denna sermoni, det är vi alla så glada för. Hon sjunger så vackert och ä så glad och varm, det gjorde denna stund lättre för många av oss.
 
 
 
Vila i frid lilla Eva.

Våren ÄR här!!!

Tjejerna har fått vår känslor, de ska ut och springa, så på men träningskläder och fram med vattenflaska sen i väg,
Hehe, just det glömde brillorna solen skiner ju!!!
 
 

Jobbar hemma

Då kan man unna sig en lunch i solen, det är nice!
 
Njuter av solen men tung i sinnet, ska iväg på begravning, min faster lämnade oss för ett par veckor sedan... Vi hörs ikväll.
 
Kram på er där ute <3

Jag måste bara berätta vad det blev...

Jag hoppade ner i sängen med datorn i knät, det är mys för mig!!

Läst lite härliga bloggar och blivit bestört över all energi kvinnor och tjejer, läger på att hacka på och vara otrevliga på bloggar. tack gode gud för att jag bara har trevliga läsare. Tänk om komentarsfälten skulle vara fulla med otrevliga kommentarer om hur jag ser ut eller vad jag gör mm.. Varför läser man någons blogg som man uppenbarligen stör sig så j**ligt på att man skriver sura och otrevliga kommentarer?
 
Jag kunde inte hålla emot suget
Lite Proviva som fanns kvar från i måndags och Finncrisp med smör och rökt skinka. Himmelskt!!!!
 
Nu säger jag god natt, måste kolla in lite mer bloggar innan jag blundar och drömmer om...

Skön onsdag!

Skyndade mig hem från jobbet vid halv fem, packade träningsväskan, mötte upp mamma och Olivia på gymmet, Idag köpte Olivia klippkort, hon har motivation nu och det känns jätte skönt tycker jag, att hon själv vill träna och inte bara jag som tjatar :) och roligt så klart att få sällskap
Perfekt med blixt eftersom jag inte tycker om att vara med på kort. Jag vet att jag alltid har samma kläder men jag har flera likadana linnen och byxor, för sån är jag. Hittar jag något som jag trivs i så köper jag på mig, trist kanske men sån är jag, kan väl försöka hitta ett nytt linne, till våren kanske ni får se en annan färg, vad tror ni om svart, kul va?! Hahaha..
Både mamma och Olivia körde på bra idag, kul! Själv var det lite tungt men jag trotsade mina stumma ben och joggade 48 minuter. Jag står alltid minst en timma, värmer upp med snabb promenad och börjar springa när jag känner mig varm.
Olivia och Tilde sover hos mormor och morfar så jag gick hem själv medans dom åkte hem till Morfar och Tilde... Saknar att ha dom hemma, så tomt men jag tycker såklart att det är skönt att dom att få lite Påsklov. Varken jag eller Anders har möjlighet att ta ledigt just nu och dessutom så prioriterar vi semester när vi har något planerat så lite bonus ledigt för tjejerna när dom kan sova där. Riktigt lyxigt! (Får väl förtydliga mig så inte tonåring ringer fullkomligen galen på mig, att självklart kan Olivia vara hemma själv om dagarna men nu väljer hon att sova en natt med Tilde)
Min fina tjej...

Till middag blev det kylskåps rens, jag var så hungrig efter träningen så det blev allt jag kunde hitta och som bara var att välta över på tallriken, bladspenat, ugnsbakad lax, kokt blomkål, majs, keso och fetaost, tror att jag behövde fylla på med protein :) Han inte ens få upp kameran för en bild innan jag slevat i mig allt, undrar om jag tuggade maten...

Just nu sitter jag i valet mellan att läsa min bok, Viveca Sten, Jobba en stund eller kolla på en Johan Falk film... Svårt!!! Sugen på nått gott är jag också men jag vet att magen INTE vill ha något sånt så det är nog bäst att motstå.

 


Bra dag

Idag är en sådan där skön dag på jobbet, jag har fortfarande ont i magen men skönt att kunna gömma sig bakom dator och skärm, bara sitta för mig själv och jobba undan en massa mail. Vad mycket man får gjort när man känner sig lite lagom folkskygg :)
 
 

Sjuk och sur.. Men goa grannar!!

Nu har jag legat sjuk, Igen... vet inte vad det är med mig, jag har varit mer sjuk denna vinter än jag varit de senaste 10 åren, jag lovar. Det är så trist, hatar att vara sjuk och extra tråkigt när jag äntligen kommit igång med träningen ordentligt. Denna gång är det magen, den krampar som att jag har tarmvred... Idag kan jag äta utan att känslan att jag kommer dö drar över mig men jag är så trött och hungrig..
En sallad var jag sugen på och eftersom jag och Olivia var och handlade inför vår utmaning i söndags finns det gott om bra råvaror hemma. En laxsallad med keso fick det bli, sen var det bara att hoppa ner här igen
Jag älskar vår säng och jag älskar att gå och lägga mig om kvällarna, att titta på TV i sängen är bara så mycket mys, men nu börjar jag att tröttna på att bli liggandes där dagtid.. Vill få känna mig helt kry, ha ork till allt jag vill göra, känns som att min kropp strejkar så fort jag försöker lägga in en högre växel. Mycket att göra på jobbet och träna en timma om dagen, då lägger den av...
Men men, lut på gnäll nu, imorgon blir det back to work igen och träning, i alla fall en timme på löpbandet. Idag Vila!
 
Visst är det härligt ute, solen skiner och det ser ut att vara varmt och eftersom jag inte behöver gå ut, så låtsas jag att det är 20 grader ute :)
 
Kan visa några bilder från en av kvällarna i helgen, vi belv bjudna över till några av våra härliga grannar
Tog med lite som vi hade hemma:) Så skönt att det är på gångavstånd när man går bort.
Så här fint hade Helena fixat, önskar att jag hade lite av hennes kunskap om att fixa till gosaker.. Kolla själva
Hemmagjort!! Ja, jag är impad!!
Varför väljer man hundkorgen när man har ett helt hus att vara i? Underbara ungar!!
Helena och Fredrik är det som bor i det här fina huset
Håll datorn i rätt läge så ser ni hur det ser ut :) Bild dagtid kommer vid tillfälle, hehe
I alla fall, Tack för en mysig kväll!!!
 
 

RSS 2.0