Kunde inte låta bli...

Slängde på mig jacka och mössa och stack ut till bilen, chockad av hur kallt det var! Gud vad skönt.. Har inte varit utanför dörren sedan måndag mitt på dagen..
 
..och underbart att få sätta mig i bilen, lyssna på Rock klassiker och andas!! 
 
Åkte till ett av mina favorit ställen..
 
För att överraska familjen med...Torsdags lyx...
 
Han in en sväng hit också, Olivias beställning innan jag stack.
 
Men nu är jag helt slut, hopp i säng och se slutet av Eldsjäls galan, Säker fälls det en tår eller två...
Sov Gott, kanske ses i morgon igen :)
 
 
 
 

Sofias Änglar

 
Tänkte att jag skulle berätta om en av den häftigaste upplevelse som jag varit med om.
De fem inspelningsdagarna av Sofias Änglar,
Jag måste tillägga att de också var tunga dagar, mycket intervjuer. Prat om sånt som vi tidigare inte berört, tankar som aldrig blivit sagda och oro som inte delats vidare. Men det var värt varenda sekund.
 
Det hela började med brevet.. Brevet som Sussi, underbara Sussi, skrev och skickade till Kanal 5 & som fick producenten att bli intresserade trots att tiden gått ut för antagning till programmet. Inspelningen hade redan börjat.
 
En underbar kille som var med och ställde frågor och fick folk att vara där dom skulle :)
Han var lika go som han ser ut!!
 
Det var alltid två kamera team som var i huset, så Fyra killar med massor av utrusning...
 
 Här är kamera killarna som var med oss fem dagar..
 
.
 
Underbara killar!! Det blir ganska tight och känslosamt ibland kan jag lova.
Vid ett tillfälle fick vi bryta en intervju för att någon i teamet snörvlade för högt, vi tog en paus för att hämta näsdukar, Underbara!!! 
 
Sedan var det ett helt team med byggare som leddes av arbetsledaren X.
Gissa om det fanns en och annan tjejej här hemma som föll för denna fining :) Och lika fin som han är, lika snäll och go är han!! Så fin med tjejerna.
 
Här är några av de killar och tjejer som fixade allt från el, snickeri och inredning, samt kamera team.
 
 
Två fina killar!!
 
Jag måste bara få berätta om denna fina tjej, hon var med oss varje dag, näst sista dagen åkte vi till Kolmåden, när vi skulle äta lunch tog Tilde något som hon inte tyckte om, då lät S Tilde äta med henne från hennes mat!!! VEM skulle göra så med en unge man knappt känner, äta från sin egen tallrik. FINA S.
 
Dagen på Kolmården, det var stängt för besökare så vi var de enda gästerna där, bara djurskötare som tog hand om oss och självklart kamera teamet.
 
Här är vi påväg!!
 
 
(Så mysiga & roliga, dom hade kunnat flytta in hos oss)
 
Framme på Kolmården träffade vi delfiner...
 
 
Vi fick hålla en Uv, han heter Pontus, honom använder dom i filminspelningar för han är tam och mycket lättlärd!
 
Han var inte riktigt lika samarbetsvillig med Olivia..
 
Vi fick vara med när dom matade lejonen
 
 
 
 
Anders fick en kompis
 
 
Tilde stortrivdes i den här hagen, hennes favorit djur ÄLGEN fanns här!
 
En massa djur fick vi hälsa på!
 
Efter denna fantastiska dag fick vi gå till vårt rum, eller sviten, på Vildmarks hotellet!
 
 
På kvällen åt vi en mysig middag i Restaurangen på hotellet, vi var nästan de enda gästerna så jag lovar att vi hade toppen service
 
Kunde man inte välja vilken smak man ville ha på toppingen på glassen fick man alla att provsmaka..
 
Tjejerna mös framför brasan
..eller i...
 
Så här bra hade vi det!!
 
Men vi var såå trötta så vi somnade inte sent.
 
Efter en god frukost...
 
...åkte vi hemmåt...
& väntade på att dom skulle ringa och säja att vi fick komma hem och se slutresultatet. Det var så nervöst!
 
Så här blev det:
 
Trappen upp..
 
Hallen...
 
Tildes rum
 
Olivias rum..
 
Vårt sovrum..
 
"Anders rum" eller Tv rummet...
 
Ni förstå hur lyckliga vi är för detta!! Dessutom bytte de fönster & element i HELA HUSET!!!
Jag behöver inte gå in på allt som fanns i rummen, bilderna får tala för sig men vill någon veta mer, kolla på programmet här:
 
Vilket tålamod alla hade, det är helt fantastiskt att så många människor ska samsas på liten yta och ändå har kul tillsammans och är så goa med varandra.
Kommer ALDRIG ha möjlighet att tacka alla som gjorde detta möjligt men jag hoppas att alla förstår hur tacksamma vi är Och Framför allt SUSSI!
 
 

Ingen sol idag

Här hemma händer inget speciellt i dag, jag känner mig bättre men Olivia är fortfarande lika risig. Jag känner mig rastlös men ändå trött, det är ingen bra kombo. Att sitta i soffan hela dagen i dag också är inget som lockar men orken för att göra något vill inte riktigt infinna sig!
 
Samma som i flera dagar nu....
Vill inte vara med på kort men han inte gömma sig riktigt..
 
Tilde skrotar runt här hemma, mest i sitt rum, pysslar och tittar på TV, stackars Tilde vad trist hon har det på sitt sportlov.. Fast det tycker nog inte hon, det är nog bara mitt humör som spökar.
 
Klä sin mjukisdjur i dock kläder var något som jag också gjorde som liten
 
Tycker synd om tjejerna som inte kunnat göra något kul denna vecka. Det gäller inte Tilde i och för sig, hon åkte med mormor och morfar till Heron City i går, köpte popcorn och coca cola, satte sig tillrätta för att titta på de De fem legenderna, men trot eller ej, i 20 minuter satt dom i salongen med endast ljud, ingen bild... tills någon kom in och bad om ursäkt, Filmen är trasig. Så det vart ingen bio för dom men McDonalds handlades det med hem, så alla var nog rätt nöjda ändå.
 
 
Jag önskar att jag hade ork och att Livan var piggare, då hade vi åkt in till Aquaria på Djurgården, det hade varit mysigt. Men åååå vad tris det är.... Ska nog ta och dra något gammalt över mig ett tag...
 
 
 
 

Den som väntar på något gott...

Just nu är jag sugen på att bara njuta, mysa och ha det gott. Det kan göras på många sätt, en långpromenad runt sjön för att njuta av solen, ta en tur på stan med lite shopping en god middag men det får snällt vänta tills kroppen också hänger med.
 
Om lite drygt en vecka skall jag ut med tjejerna, inte mina små utan mina stora tjejer, vänner alltså. På dagen ska vi skall till ett ställe som heter Sparadiset http://www.sparadiset.se/   ett underbart spa som ligger i stan så ingen resväg då vi har bokat bord för god mat och massor av vin på kvällen, underbar dag att se fram emot
 
 Här...
 
...eller här...
 
ska jag ligga i två timmar, dricka bubbel och äta färsk frukt, det tycker jag att jag kan vara värd ;)
 
KRAM
 

Från Djup till Yta

Vad härligt det är när solen skiner, snön smälter och man ser människor bära solglasögon
då vet man att det är nära nu!! Våren, älskade underbara vårkänslor.
Alla årstider har sin charm tycker jag och sin speciella påverkan på mig och vad jag vill göra, när våren närmar sig vill jag göra ansiktsbehandling, rensa garderoben, städa bort allt mörkt hemma som dukar, gardiner soffkuddar och mattor, in med ljus, spetts och rena ytor.
 
 
Jag vill göra fint på altanen skura och plantera blommor, vilket jag för övrigt är usel på att göra och sköta..
Lättare i Thailand, där blommorna trivs utan vatten..
 
Jag vill köpa nya kläder att fylla garderoben med, en massa accessoarer, handväskor & skor i fina färger, älskar pastell på sommaren.
Jag älskar väskor, Longchamp är nog min favorit, kul att kunna köpa flera väskor utan att bli ruinerad...
 
 
Den svarta, modell större, använder jag som strand väska, den rymmer mycket. Den oranga kommer nog att bli en favorit till sommaren, den bruna kunde jag inte låta bli att köpa, brunt är inte fult utan jätte snyggt året om!!
 
 
Jag är så dålig på att måla naglarna, önskar att jag la ner lite mer tid på det än jag gör, i dag är det  endast Trind som gäller, det får naglarna stärkta och tipparna blir vita & fina.
 
 
 
 

Telefonsamtalet som aldrig kommer...

Ni minns säkert att Anders väntade svar på ryggmärgsprovet som togs för ett par veckor sedan och att han blev uppringd av sin läkare i förra veckan, Läkaren kunde ju inte säga så mycket just då. Han skulle återkomma denna vecka. Men med vad??
Kommer dom kunna berätta vad det är för fel? Eller måste det till ännu fler prover? Kommer dom någonsin kunna få reda på vad det är som Anders har på halsryggen, varför han har känselbortfall eller varför vänster hjärnhalva har minskad aktivitet, Varför han blir så trött får huvudvärk och illamående?...
Kommer svaret vara som förra veckan; -Har man en neurologisk sjukdom kan det vara så här...
Jag vet att vi ska vara glada att han har fått må så bra som han ändå har gjort sedan strålbehandlingen sommaren 2010, det har inte varit en självklarhet. Som jag nämnde i ett tidigare inlägg har Anders mist en vän i denna vidriga sjukdom redan, han fick inte ens ett år från det att dom hittat tumören.
Jag vet att vi ska vara tacksamma men det kan också vara så överjävligt att behöva vänta på något som kanske aldrig kommer, svaret på Varför!!! 
 

Onsdag & fundering kring Sofias Änglar

Jaha då har man sovit tretton timmar i natt, tycker att det borde vända men Icke, vaknade med en dunkande huvudvärk och lika trött som när jag somnade.. Så trist. Olivia ligger också lika dålig idag. I går vart det två aktiviteter som energin räkte till, sconesbakning 20 minuter och väskrensning 10 minuter, underhållande läsning... Not!!
 
Jag undrar vad denna onsdag kommer ett roa oss med. TV förmodligen, Real Houswifes såklart, idag är det repris från i går, då behöver man inte följa intrigerna utan hinner kolla in vad dom har på sig, Älskar deras kläder, allt från Lisas jeans, vit skjorta & hatt  till Kimberlys svarta klänning. Fast dom byter ju outfits till varje tagning så jag har fullt upp, vill jag lova.
 
Så snyggt Lisa!!
Vilken tur att jag har TVn...
 
Appropå TV, jag har sett att Sofias Änglar börjar med en ny säsong i morgon, tycker att det är underbart att dom fortsätter med en serie som verkligen hjälper människor, jag har funderat på att göra ett inlägg här, en bildbomb av inspelningsdagarna men är osäker på om jag får lägga ut bilder på människor som jag inte har tillfrågat om det är okay. Har i och för sig lagt ut en bild redan i ett tidigare inlägg...
 
Dagen på Kolmorden, helt fantastisk upplevelse..
 
Jag har så många fina bilder från dessa dagar som jag skulle vilja dela med mig här, kanske skulle jag kunna ta de bilder som enbart är på familjen...
 
Jag har i alla fall påbörjat ett inlägg som får ligga i utkast, tills jag vet om man får exponera människor som inte blivit tillfrågade. Någon som vet?
 
 
 
 
 

Väskrens

Tänkte att det behövdes en väskrensning, ogillar skräpig väska så det brukar jag göra lite då och då. Brukar även att passa på att byta väska ibland.
MEN vad mycket man samlar på sig på bara någon vecka..
 
Observera att jag har Två necessärer fullproppade med.. skit säkert :) orkar inte rensa dom i dag.
 
Skulle vara kul att byta till någon annan väska ett tag, har haft denna sen vi kom hem från Thailand, 12.e januari för att vara precis.Tyvärr har jag blivit lite bekväm, för i denna väska...
 
rymms även min dator och den släpar jag oftast till och från jobbet varje dag... Kan det vara ett argument för att köpa mig en ny dator, en att ha hemma att jobba på, som INTE blir en lek och spel dator, OM jag får igenom detta köp, Då kan jag byta till en mindre väska!
 
Summa av detta, jag behåller denna ett tag till och jobbar på att köpa mig en ny dator, KUL!! Det kan jag vara värd eftersom att jag ligger här hemma sjuk, medans andra är ute och roar sig, med god mat, gott vin och underbara drinkar....
 
 
 
 

Lite städning och LCHF scones

Kroppen skrek nyss efter smärtlindring... huden ömmar av att jag ligger på den, Så det gled snabbt ner två Ipren och dags för en dusch, Shit vad mycket piggare man känner sig efteråt och vad skönt det är att kliva upp ur sängen, vädra ur sovrum och sängkläder. Piggare i kropp och knopp gick jag ner från övervåningen en sväng.
Såg att hallen behövdes snyggas till lite så fram med damsugaren och skurmeddel, vipps så ser det ut så är..
 
 
Synd att jag inte han med en bild innan så ni hade fått se vilket virrvarr av skor och kläder som alltid vill samlas i hallen. Vi är "bara" fyra personer i familjen men ändå blir det en gigantisk samling skor som försöker samsas om platsen på skohyllan, i alla fall när jag tränger ihop dom där, för av någon anledning så verkar de andra i familjen inte riktigt först vad dom där två vita hyllorna på väggen, vara till för.. oftast står det ett flertal skor och stövlar på golvet och hyllorna gapar tomma... :)
 
Olivia ligger fortfarande på soffan utan någon matlust alls..
 
 
Med min nyvunna energi drar jag ut i köket och drar ihop en scones smet, kanske kan jag locka henne med nybakat!
 
LCHF & glutenfritt
 
 
Två tuggor av dessa orkade hon, tur att det inte var något fel på min aptit i alla fall!
 
Kanske att jag skulle jag klä på mig och smyga mig in på restaurangen i kväll, bara låtsas som att jag varit med hela dagen... :) Näe skojade bara, klart att jag inte ska ut bland människor och sprida smitta!!
Tror att det är dags att bädda ner mig i sängen i stället
 
 
 
 
 

Sååå Tråååkit...

Sitter här i sängen och tycker sååå synd om mig själv! I kväll skulle vi gå ut och äta middag, ett stort gäng från jobbet som jobbat ihop  ett par månader i samma projekt, har sett fram emot det i en vecka och så ligger man här... Faan också!! Men men vad är väl en kväll på restaurang... en drink i baren och en god middag i fina männinskors lag...
 
Stackars Olivia är också sjuk, hon sov hela dagen i går. I dag är hon i alla fall vaken och dricker lite. Typiskt när hon har sportlov och planer på att göra roliga saker med sina kompisar.
 
 
Tur att det finns lite att kolla på på TV, typ The real houswifes of.. New Jersey och Beverly Hills... Så underhållande!
 
 
 
 

Dukat under

Sjuk... ont i kroppen, till och med bakom ögonen! Gick hem tidigt, efter lunch, somnade vid halv fyra och vaknade NU!

VILL INTE......

Väntan & frustration

Varför känns det mycket jobbigare att vänta när det är arbetsdagar? Man har ju huvudet fullt av annat men ändå maler det en obehagskänsla i kroppen, rastlösheten kommer krypande och vipps så är tankarna där igen! Helgen har varit lugn och mysig, vi har umgåtts och gjort saker på var sitt håll, precis som en normal familj men samtidigt så finns där den tunga vetskapen att det inte är helt normalt, fast vad är normalt egentligen? Vem har bestämt vad som är normalt?
 
Men det som känns tyngst är att tjejerna växer upp med oron över att deras pappa är sjuk... Att inte riktigt veta hur deras tankar går, om dom funderar över frågor som dom inte vågar ställa, självklart är det så, det vet jag. Jag och Olivia pratar mycket, hon frågar sånt hon vill veta och berättar hur hon känner och upplever händelser och känslan att vara orolig. (Det är faktiskt Olivia som länge velat att jag ska börja blogga, så allt jag skriver om är hon redan medveten om, Tilde däremot som i dag är för liten för att läsa, kommer kunna läsa om hur det var, när hon blir större.) Tilde däremot, hon är tystare, frågar inte så mycket och kan även säga att hon inte vill prata om det om det kommer på tal i hennes närhet! Jag fick inte berätta för hennes lärare till en början, att Anders låg på sjukhus, det fick komma på hennes villkor,(i hallen en eftermiddag när jag skulle hämta henne i skolan...), Stackars lärare, hon fick ingen föraning att något inte var som det borde för Tilde, utan rakt upp och ner kommer det att -Min pappa ligger på sjukhus, han är sjuk igen... Hon, läraren, sa att ingenting märks på Tilde, hon visar ingenting i skolan, men sa till Tilde att hon måste berätta om hon är ledsen eller undrar över något, -Jag finns här för dig Tilde, om du vill prata! Tilde svarade henne -Jag tänker inte på det när jag är i skolan, för då har jag så roligt! Bra betyg för skolan tycker jag!
 
Jag läste Magdalena Graafs underbara blogg, hon stack i väg på äventyr med en av sina småkillar, helt underbart!! Något som fick mig att fundera på något liknande, frågan är bara vart ska vi åka? Vore så mysigt att överraska barnen med att packa in oss i bilen och sticka i väg, det behöver inte vara långt... Förslag någon?!?

Godmorgon!!

Trodde knappt att det var sant, när klockan ringde i morse... Vem snodde min jobblust? Bit i hop och dra i väg..
 
Bjuder på en bild av mig själv.. den är lika suddig som jag känner mig!
 
Det är kallt ute i dag! Fick skrapa rutorna... eller inte jag men Anders :)
 
 
 
 

Johan Falk eller nått..

...alla är inte lika intresserade av filmen.
 
(Vi bara måste köpa ny Större soffa... se bara hur de stackarna trängs...)
 
 
Jag och Olivia hade dock en intressant diskussion nyss, vem är snyggingen i filmen? Olivia tycker att självaste "Frank Wagner" är den snygga
 
 
medans jag lärde mig något om mig själv i kväll... Jag gillar "småkillar" :)
Martin Wallström
 
Vad tycker ni? Någon av poliserna kanske eller är det gangster charmen som är störst? Seth Rydell?
I alla fall kul att kunna diskutera detta med min tonåring!
 
Kram på er och god natt <3
 

Barnarbete, promenad & mys i soffan...

Efter middagen blev det en promenad i mörkret, jag hade hoppats på att hinna med en promenad när solen var framme i dag men men nu blev det en kvällspromenad i stället.
 
Tilde fick jobba lite för månadspengen, att plocka ur diskmaskinen ligger på henne...
 
 
 
 
Nu soffmys och Johan Falk!!
 
 
 
 

Det blev....

Mys middag med lite vin...
 
 
Passade på att lägga in räkningarna också!
 
 
 
 

Så blev det söndag eftermiddag...

Vad snabbt helgen går, redan söndag eftermiddag. Vi åkte en snabbis och käkade lunch och handlade lite kläder till Tilde, när alla kommit upp i morse. Vi handlade med oss lite gott för att mor, far syrran med stora familjen kom över en stund på eftermiddagen. Det är så mysig att träffas allihopa, synd bara att man gör det allt för sällan..
 
En del av gänget, ser att det endast är av det manliga könet i den här delen, ungarna och hunden leker nog i köket
 
En minder charmig bild på Cesar..
 
Vi kvinnor satt samlade vid matsalsbordet...
 
Anders serverar kaffe, min kaffeflicka..
 
När alla gått stack Olivia ut och sprang, Tilde fick nöja sig med att gå ut på tomten och leka en stund, hon är fortfarande lite för risig för aktivare lekar.
 
 
Själv roar jag mig med nya drömmar...
 
 
Snart är det middag, Köttfärssås och pasta, eller Spagetti Bolognese om man vill vara lite mer internationell :)
 
 
 
 

Godmorgon

Solen skiner!! Härligt men det är väl kallt ute då? I dag är det en lite piggare dag, sitter i sängen med dator i knät och dricker kaffe, , Tilde ligger bredvid och skriver en saga på en anna dator! På TVn, som självklart också är på, är det Gilmour Girls. Jag älskar den mamman, lite charmit förvirrad och totalt öppen men hur hon känner, vad skönt det skulle vara att själv vara så :) Kanske skulle försöka mig på det, bara för en dag!

Vad händer i dag då?... Tilde önskade sig ett par nya mjukisbyxor så en tur till närmsta shopping centrum ligger på listan, i eftermiddag skulle syrran med man komma förbi på en fika, mycket fikande denna helg, det passar inte när jag inte tar mig till gymmet... Varför??

Dags att väcka Olivia, hon har tagit Sportlov och med det räknas det att sova halva dagarna.
Ses sen!



Blogga eller Inte

Funderar lite i dag, jag har inte gått ut med att jag börjat blogga till så många av mina närmaste.
Varför känns det så nervöst att berätta det? Ligger det lite av jantelagen som jag känner av...
-Varför skulle jag tro att någon vill läsa det jag har att berätta, eller finns det någon annan anledning till denna rädsla? Kanske är det jobbigare att bli bedömd av de man känner, rädd för kritik av dom man tycker om än okända läsare på nätet...  Att få höra att det inte är passande att blogga om familjen och vårt privatliv skulle kännas jobbigt att få höra av någon av mina närmaste, Varför... Usch ja, men jag väntar nog ett tag till innan jag berättar! Eller ? Någon som har bra tips på hur man ska göra?...
Jag har ju så mycket att berätta och visa, har skrivit dagbok i många år och tror att det här kan bli en förlängning av den, så mycket lättare att skriva på datorn än för hand, och roligt att ladda upp bilder också, att minnas i bilder är underbart. Skulle kunna sitta och titta på gamla kort i timmar!
Men men...
Blogga eller Inte...
 
 
 
 

Så blev det...

... i alla fall...
Mello mys med La Familia...
 
Och lite mobil underhållning för vissa...
 
 
Och huvud massage för andra...
 
 
Men man ska ju vara glad för det man har, eller hur :)
 
 

Det blev....

...det här!!


Eftermiddags fika..

Nu har vi kommit hem efter en tur till Anders bror Krille och hans underbata tjej, Annika. En eftermiddags fika i deras sällskap och i deras fina hus är så energigivande!! Dom har fyra tonåringar i huset men endast en var hemma och visade sig en stund när vi fikade,mysigt, men det är inte hur kul som helst att "hänga"med oss gamlingar så han smet snart ner till sitt igen. Gulliga Danne
 
 
Dom har två hundar, så Tilde är hur lycklig som helst att få komma dit och leka.
Kolla, Anders har två ögon i knät :)
 
 
Och roliga spel på telefonen kan man få tips om!
 
 
Här köpte stannade vi till för att handla nått gott, men vad mycket annat det fanns i denna butik hade kunnat fördrivit ett par timmar, minst, där inne...
 
Nu så, lördagkväll... våga vägra Mello, eller??? Men vad annars ska man göra, kanske se en film på datorn men det är ju inte speciellt socialt.. Vad tjejerna väljer är ju inte svårt att gissa.. Anders är trött så han nöjer sig nog med att ligga på soffan och hålla tjejerna sällskap men JAG är ju rastlös, har VERKLIGEN ingen lust att sätta mig i soffan nu!
Kanske skulle jag använda energoín att rensa min garderob.. eh men GUD vilken kul aktivitet en lördagkväll..
Boka en resa kanske.. eller inte läge för det va!!  Städa, eller inte!!!
 
 
 

Lördag morgon...

Herre Gud, jag visste inte att man kunde vara så här trött, jag vaknade 10.30 men hade kunnat sova lääänge till. Som tur är gilla hela familjen att sova på morgonen på helgen. Anders är väl den som går upp först, tränar eller bara är, sedan är det Tilde som vaknar, hon vill mysa i sängen eller soffan, läsa och äta frukost. sedan vaknar jag, 9.30 brukar jag sätta på TVn i sovrummet, jag ligger gärna kvar en timme, dricker kaffe i sängen, som Anders kommer med varje morgon, bortskämt va?! Olivia, tonåringen, kan sova hela dagen om ingen skakar liv i henne, hon är nog mest lik mig, Tilde är mer som Anders till sättet är det så men till utseendet, där är det ju tvärtom. Olivia har alltid fått höra att hon är så lik Anders och Tilde kan jag själv se, att hon är lik mig.
 
Tilde
 
 
Näe nu får ni ursäkta mig, ska jag gå och duscha, i vårt nya badrum... Oh ledsen för skrytet men jag är sååå glad :)
 
 
Hej så länge, ses när ja¨g är ren och luktar gott igen!!
 
 

Nu måste jag fråga..

Om det här med bloggande och kommentarer....
Jag har läst bloggar i ett par år nu och tycker att det är kul och intressant, jag är ganska bred i min läsning, tycker om allt från Katrin Z som gillas att provocera till Hanna Graaf som bjuder på sitt liv och känns allmänt snäll och go. Jag läser vissa bloggar i perioder, ibland följer jag några slaviskt, läser varje kväll och ibland tar jag ett uppehåll men kommer oftast tillbaka till en blogg som jag tyckt om. Nu till min fundering, Varför läser man en blogg om man bara blir arg och provocerad av det man läser? Varför skriver man elaka kommentarer om en som bloggar, hur ful den är eller hur deras barn ser ut.. VAD får man ut av att posta en sådan kommentar? Debattera gärna, men att bara kasta ur sig elakheter om folk, det kan jag inte förstå, någon får Gärna förklara det för mig om det går!
 
 
Kram på er alla sura, arga och glada gubbar och gummor där ute!!!
 
 

Något kul mitt i allt annat...

 
Pratade med Anders igen, han berättade att dom nästan är klara med vårat badrum nu, vi kommer att kunna duscha hemma i helgen! Åh det ska bli så kul att få i ordningställa det. Nu kommer det att kännas som en lyx att kunna ta en dusch när som helst efter tre veckor med nogran planering av den aktiviteten.
 
Nu när våren närmar sig blir jag alltid sugen på att pyssla och göra fint hemma, bort med alla mörka fäger och in med "ljust & fräscht. Blommor blir viktigt igen efter att alla vissna julgrupper och amaryllisar som kroknat. Tjejerna, ja även Anders, uppskattar att man gör fint hemma, det är så kul när baranen kommer ner till köket, när jag i förra veckan bytte gardiner, och ser att något är förändrat och att dom tycker att det är fint. Det gör ju det hela mycket roligare även för mig! Kanske det vi ska roa oss med i helgen nu när det är sjukstuga hemma & man ändå inte kan hitta på några utflykter. Synd att det fortfarande är så mycket snö ute & att Tilde är dålig, annars hade jag nog föreslagit en dagsutflykt till landet men eftersom det inte är värme påslagen i huset och alla utemöbler är intryckta så finns det ingenstans att ta vägen, än.. men snart...
 
 
 
 
 
 

Trött

Läkaren ringde precis, dom hade inte kunnat definierat något precist av ryggmägrsprovet.. förhöjning av vita blodkroppar... Men det behöver inte betyda något, meddelar läkaren. Vi fortsätter utredningen i nästa vecka och du är sjukskriven tills vidare...


Kväll

Har varit hemma hos mamma & pappa i kväll, så skönt att få prata, skratta och gråta lite tillsammans. Nu sitter jag och tjejerna i soffan och kollar på Lyxfällan, Tilde är fortfarande sjuk men Livan mår bra nu så hon ska till skolan i morgon.
 
I morgon är det fredag, snart helg alltså, hoppas på att kunna hitta på något mysigt i helgen, Brunch eller Afternoon Thé på något mysigt Hotell skulle var kul, kollat runt lite på nätet och det finns en hel del ställen som har båda delarna men det kostar, en brunch för familjen skulle nog landa på ca 1200:-  men vi får se, Tilde har forfarande så hög feber så det får kanske bli hemma mys! Roliga och mysiga saker att göra hemma en helg mottages tacksamt.
 
Jag funderar på att, om det blir bra provsvar för Anders, skulle jag vilja boka in en weekend till London, Rom eller Palma till våren. Älskar att planera resor, kan sitta i timmar och drömma mig bort på nätet. Jag är så glad att vi provade på att bila i somras för nu har vi så många sätt att resa på och till många härliga platser.
 
PALMA
 
En resa som jag drömmer om att göra är New York i december, tänk att få julshoppa där eller bara mysa runt på gatorna och titta på all juldekoration, jag älskar julen så det vore fantstiskt. Det bara så att vi alltid prioriterat sol och badresor, eftersom vi älskar det också :) men då blir det svårt att få till denna "julresa". Men någon gång SKA vi komma i väg, Anders har varit i New York innan vi träffades och vill gärna åka tillbaka!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag

Nu har jag och Sussi precis ätit lunch på mitt favorithak här vid jobbet, Spicy Garden, en Indisk restaurang i min stil. Så starkt och Gott och RENT!!!
Trött efter en natt utan så mycket sömn, Tilde med hög feber och Olivia så ledsen och så klart fick hon migrän också! Tjejerna ligger nerbäddade i dag.
Jag känner rastlösheten komma krypande, vill hem till mamma & pappa i stället för att sitta med massa jobb, tänk att man alltid är så dålig¨på att prioritera... Väntar bara på att min dator ska bli klar, var tvungen att lämna den till IT för en ominstallation, sen åker jag hem till föräldrarna. Stackars pappa, att mista sin lillasyster måste göra ont oavsett hur gammal man än blir.
 
 
Ingen ovanlig syn, Tilde klättrar på morfar
 
Nu önskar jag att vi kunde packa in oss i bilen och åka iväg ett tag, kanske är det lite en flykt från det som är jobbigt men samtidigt ett sätt att se frammåt!!! Ett par dagar i Skåne, några nätter på ett mysigt hotell och massor av tid tillsammans!!
 
Lunch i Österike, mor & far sommaren 2012
 
Nu har det gått En vecka och Två dagar sedan Anders tog sitt prov... Faan att det ska ta sån tid att få svar, jag klagar INTE på sjukvården, lovar! Bara så jobbigt med denna väntan!
 
 
 

Tårar

Himmlen har blivit en ängel rikare i kväll
Det är med sorg i hjärtat vi sitter tillsammans i kväll

Väntan...

På jobbet har det varit fullt ös idag, det gillar jag och så är det skönt att inte tankarna har utrymme att sticka sin egen väg. Fortfarande inget provsvar på Anders ryggmägsprov.. I går åkte min faster in på sjukhus, hon har varit sjuk i canser i tre år och nu tar den nog henne med sig till himmlen. Jag är inte religös men jag väljer att se det så, att de som tas i från oss förtidit i livet kommer till en finare plats, varmare och vänligare. Det blir lite enklare att hantera sorgen då. Tycker så synd om pappa som stitter vid hennes sida och ser henne tyna bort. Läkarna säger att hon inte vill ge upp fast sjukdommen redan tagit henne.
Morfar & Tilde i Skåne
 
Jag fick frågan idag, hur man håller ihop, själsligt och mentalt? Just nu gör jag inte det.... Tur att man har sin familj'

Kanske dags...

Att ta bort juldekorationen på ytterdörren
 
 
Eller jag tror att den får sitta ett tag till!!
 

Ett förtydligande

Måste förtydliga att Anders INTE åkte skridskor i kväll, det var Tilde och hennes kompisar som åkte. Anders följde med men stod bredvid. Han har inte stått på ett par skridskor på flera veckor, Ett försök efter jul gjorde han men orken finns inte tyvärr. Hockey galen som han är så är det jobbigt att inte kunna utöva sitt intresse, i bland åker han ner till hallen när killarna spelar match, bara för att titta, men det finns inte alltid ork till det heller men mycket handlar ju om det sociala så jag uppmuntrar honom att åka dit ibland. Man kan ju tänka sig själv, att inte orka jobba, inte orka träna till och med laga mat kan göra honom helt slut! TRIST  
 
 
Tänkarnas man
 
Nåot som är jätte viktigt för Anders är att orka med att vara med tjejerna, att titta på dom när dom åker skridskor, åka och bada eller spela spel är några favoriter!
 
Snorkling i Kroatien
 
Att resa är ett gemensamt intresse som hela familjen delar och det behöver inte vara långt bort för att vara spännande, det kan räcka att packa in i bilen och åka till landet ett par dagar
Landet, Märsön är också en plats som har en stor plats i våra hjärtan, tyvärr har vi inte vinterbonat huset så vi måste vänta till våren innan vi kan åka dit, tjejerna har redan börjat tjata. Det är så lugnt och fridfullt där!
 
I köket på landet
 
 
 

Eftermiddag

Nu är jag trött, orkar knappt ta mig hem från jobbet. Anders och Tilde ska åka skridskor eftermiddagen och jag borde gå och träna men nu kommer alla bra ursäkter till att inte gå dit...
 
Jag längat till sommaren.. Jag brukar säja till mina tjejer att inte alltid längta frammåt utan försöka njuta av nuet! Det är svårt att leva efter det nu, mörkt och trist, slask och snö.. Näe inte konstigt att man länktar efter lite sol och värme
 
I sommar ska vi bila till Spanien, Älskar att packa in familjen och åka i väg, känner mig som ett barn på äventyr, Allt kan hända!!
Skönt att man har solsäkrat sommaren också. Några dagar på vägarna och två veckor på plats.
Vi åkte bil till Kroatien förra sommaren, så underbar resa, dock blev det inte det hotellet som vi hade bokat från början då en granne upptäkte, ett par kvällar innan resan, att jag bokat ett NUDIST HOTELL. Det stod till och med att badkläder på starnd och poolområdet var STRÄNGT FÖRBJUDET.
Så synd på ett så vacker hotell, men mina barn eller föräldrar, som också hänger med, skulle ha liite jobbigt att behöva vara nakna :)
Vi hamnade på ett hotell som det kändes som någon glömt bort de senaste 20 åren, men ett fantastiskt vacker land och vänliga människor, ingenting att klaga på, LOVAR!!
 
Det går att roa sig bra alla timmar man sitter i bilen..
 
Vi lyssnar på ljudbok i bilen, då går tiden snabbt
 
Många fikastopp blir det
 
Klart man pan posa fats man "bara" är sju år... 
 
På Stranden
 
 Middag!
 
Rovinj är Verkligen ett favorit resemål, jag hoppas att vi kommer tillbaka!
 
Ett annat ställe som besöker nästan varje sommar är Skåne, Underbara, Vackra österlen. Jag har varit i Åhus mycket som liten och när jag tog dit familjen första gången för åtta årsedan så vart det ett måste varje sommar!
Berättar och visar mer i ett annat inlägg.
Hej så länge :)

Längtar

Inte svårt att känna längtan till att få gräva ner fötterna i sanden igen


Sofias Änglar!

Godmorgon!
Såg reklam för att nya avsnitt av Sofias änglar kommer på kanal 5, igen! Underbart tycker jag, att dom fortsätter hjälpa människor och familjer.
Kollade in på kanalen och så att vårt program fortfarande ligger kvar, kul, även om jag själv aldrig kollat på det sedan det gick på TV
 
http://www.kanal5play.se/#!/play/program/227058/video/276034|/program/227058
 
Om ni inte sett det kan ni kolla här!
 
Kram

Kvällsmys & Familjen annorlunda

Nu sitter vi i soffan, jag & tjejerna, vi kollar familjen annorlunda. Så härligt program riktigt Må bra TV! Tilde frågar och ber om fler syskon, -Bara nååågra till, mamma! Vi hade inga planer på flera barn när ANders blev sjuk, vi var nog rätt nöjda med våra tjejer :) men det kan ändå kännas lite trist att möjligheten till fler barn inte är lika självklar längre. Men jag kan verkligen inte klaga, jag har världens finaste familj.
Jag tycker att familjerna på TV är så coola ingen som blir upprörda över spilld mjölk, eller en taklampa som åker i golvet! FANTASTISKT!! Själv är jag inte så cool, vill gärna ha ordning och reda hemma, tjatar nog rätt bra på de andra att de måste plocka, damma och dammsuga sina rum, vardagsrummet och köket, eller hela undervåningen, skall vara städad och snygg när vi går upp och lägger oss, usch det låter inget charmigt,, Men jag kan inte låta bli helt enkelt!
Älskar ett nystädat hem och sen sitta tillsammans och mysa framför TV.
 
 
 

Olidlig väntan

Det kan verkliget ta på krafterna att gå och vänta på besked. Anders tog ryggmärgsprov i tisdags och de sa att resultatet skulle komma inom några veckor... Men fy vad jobbigt det är att bara gå och vänta, att inte veta när beskedet ska komma eller hur det kommer. Ska läkaren ringa? Kommer det ett brev hem? Jag har i alla fall krävt av Anders att få vara med när han får svaret, bara dom inte lämna besked på telefon... Jag som ni förstår så snurrar det en hel del i mitt huvud.
Rastlös blir man också av att vänta men inte på ett bra sätt, inte så att jag sätter på mig träningskläderna och drar till gymet, näe i stället så vankar jag runt, har svårt att ta mig för någonting. Lite TV med tjejerna, upp på övervåningen en vända för att sedan gå ner till köket, drar lite i kylskåpsdörren, är det för att jag är hungrig? Näe just det har ju precis diskat undan middagen.
Frågade Anders efter middagen hur han känner det, han är ju dessutom hemma på dagarna, men han tänker inte så mycket på det, sa han. Skönt för honom tycker jag!
 
En rätt pigg kille i Thailand
 
Nu ska jag vanka vidare en stund.
 
 

Nyårsafton 2012

Det är inte svårt att drömma sig bort dagas dom dessa, då det bara är mörkt och trist ute.
 
Nyårsfesten var hos denna fantastiska kvinna
 
 
som ägde ett vackert hotell på stranden i Hua Hin
 
Far & dotter på väg på fest!
 
Tolvslaget
 
Partypinglan
 
 
 
 
 
 

Sofias Änglar!

Jag får ofta frågan hur det vara att varit med i ett TV program, ett program som "gör TV på andras sorg eller tagedi" Jag kan berätta att det var och ÄR det bästa som hänt oss!!! Tänk er själva, vi har köpt ett hus som vi drömmer om att leva, renovera och bo i, i massor av år framöver. Vi vill att våra barn ska få växa upp i det området, de går i skola och har sina vänner här. Så händer det som inte får hända, Anders blir sjuk, så sjuk att det inte finns ork att fortsätta med renoveringar och definitift inga pengar för att "köpa" hjälpen, då Anders var sjukskriven en längre tid. (Hus måste renoveras, annars förfaller dom)
 
En dag i slutet av oktober ringer min telefon, jag är på kurs på annan ort. Det är Sussi, hon stammar fram att jag måste ringa upp henne så fort jag har tid, -Dom har ringt från produktionen Sofias Änglar och vill komma och träffa er!!!!
Herre gud vad många tankar som snurrade i mitt huvud, Framförallt -Vad ska Anders säja, han kommer aldrig att ta emot hjälp. Som hantverkare har han en stolthet i att göra saker själv..
Jag lovar att min övertalningsförmåga var av bästa rang, jag använde mig kanske också av icke så schyssta metoder för att få honom att gå med på detta. Jag lovar vi ångrar oss INTE en sekund.
Anders kan få vara sjuk i lung och ro, jag vet att det för andra kan låta konstigt men det är faktiskt jätte viktigt, stress är något som förvärrar alla sjukdomstillstånd.
 
Brevet som Sussi skrivit till Kanal 5 har jag fortfarande inte läst, kanske jag lägger upp det här på bloggen så ni får läsa det i alla fall, jag kommer tre meningar varje gång sedan går det inte. Det är konstigt att det är så svårt att läsa en annan människas tankar och åsikter om sig själv och sitt liv.
 
Sofias Änglar Och Sussi som gjorde detta möjligt, har gjort så att vi kan resa tillsammans hela famijen, vilket jag verkligen ser som en LYX men framför allt all den tid som vi slipper lägga ner på att renovera! Den tiden kan vi lägga på att göra saker till sammans!!
 
Jag vill bara förtydliga att jag inte på något sätt försöker förkalara mig, utan vill bara förklara för ER, hur fantastiskt glada vi är för det vi fick, för det går knappast en dag utan att tankarna går till alla de som var här och hjälpte oss.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ibland är man inte helt med...

Jag och Olivia åkte till affären nu i kväll, behövde lite frukost. Olivia pladdrar lite om alla läxor hon har i veckan, I SOn har dom tidigare läst om antikens Grekland och denna vecka hoppar dom över till Antikens Rom, lite jobbigt förklarar hon att kasta sig från ett ämne till ett annat, då svarar jag -Men det förstår du väl Olivia, det hör ju i hop, svara jag -VA, hur då? frågar Olivia. Ja men det förstår du väl, Rom är ju huvudstaden i Grekland.... Jag kan lova att Olivia tittade på mig med STORA ögon -Men mamma hur tänker du nu? :)
Det tog ett tag innan jag kom på vad jag precis sagt.
 
Mina vackra tjejer
 
Nu sitter jag i soffan och kollar Johan Falk, Tilde sover och Anders kollar fotboll, så brukar det vara här hemma på kvällarna, sällan alla vill kolla samma program, jag och Olivia har samma smak och Tilde sitter hellre med pappa som kollar sport. Tur att han har fått en tjej som är soprt intresserad i alla fall, jag är TOTALT ointresserad av ALL sport. 
 
I morgon är det måndag, igen, jag ska jobba och tjejerna går till skaolan. Anders blir hemma även denna vecka, i väntan på provsvaren så är han sjukskriven för utredning.
Så God Natt alla därute, hoppas vi ses i morgon igen :)
 
 

Sorg & glädje

I dag har jag tagit bort det sista av julen i köket, tröttnade på de röda gardinerna och vill få lite ljusare, kände nog lite vårkänslor, tror jag. Appropå köket så har det också sin historia.
 
Hösten 2009 började vi på allvar planera renovering av köket, när vi flyttade in i vårt radhus 2004, så var inte köket prio ett men dock något vi alltid pratade om att fixa. Så, vi började titta runt bland de olika köksleverantörerna och räkna ut vad vi ville lägga ut i pengar, ni ska veta att det är INTE billligt med kök, men det vet ni säkert redan, första offerten vi tog in slutade på 275 000:- Men efter ett par månader letande och räknande beslutade vi i oss i alla fall för att inte lägga så mycket och köket beställdes från IKEA, vi fick hjälp med att rita upp det som vi ville ha det och la beställningen och döm om förvåning, det skulle ta TIO veckor innan köksbänken kunde komma... jaha det skulle innebära 28.e december.. inte så lyckat mitt i julfirande, så vi bestämde oss för att vänta och leveransen skulle ske slutet på januari i stället.
Ni kan ju tänka er resten, det var inte riktigt vad vi hade i tankarna när dagarna närmade sig. En efter middag när Anders fortfarande låg på  SÖS ringde min telefon _Hej **** heter jag och ringer från IKEA, jag tänkte bara påminna er om att ert kök levereras i morgon... I MORGON? flämtar jag....
Ja, det var ju inte mycket att göra, jag fick börja skapa plats för att ställa upp ett Antal kartonger och TVÅ jättebänkskivor... Egentligen ville jag bara skrika åt dom att ta med allt tillbaka, för vi hade ju bestämt oss för att köket inte skulle få kosta så mycket pengar så vi, eller Anders, skulle fixa det själv.. Det var inte riktigt läge för det nu!
 
Men när allt känns som jävligast då kliver människor fram och visar ett Fantastik stöd, Anders bror kommer hit med några av sin killar och börjar riva ut det gamla köket och bygger upp det nya, Fantastiska Underbara Krille, all kärlek till dig!! (Jag har många solskens historier som jag kommer att berätta om senare)
En av killarna som var här, en gammal vän till Anders, ställde upp som snickare och var här i flera dagar med Krille, Anders fick komma hem när de var här och killarna stöttade och hjälpte Anders på mer än Ett sätt de fanns här när livet rasade för honom, dom inte bara byggde upp vårt kök, de peppade och stötta. Det jävligaste är att för ett drygt ett år sedan fick den killen sin diagnos, Hjärntumör... Men va faan, vad är oddsen?? Han hade tyvärr inte samma "tur" som Anders, Jocke avled efter ett år av sin tumör, han finns inte längre... Men i våra hjärtan finns han och varje gång jag fixar och städar vårt kök går tankarna till Killarna som gjorde detta för oss!! All kärlek till Er!!
 
Jag älskar vårt kök!
 
 
 
 
I november förra året bestämde vi oss för att renovera badrummet på övervåningen, denna gång insåg vi att det behövdes hjälp, vi skulle inte göra någonting själva!
Och tur var väl det, vi kom hem från Thailand i mitten på Januari och Anders kände sig hängig, han hade åkt på madsjuka när vi var bort och han trodde att det var sviterna efter den som han kände av. En veckas arbete var vad han orkade med sedan fick han inse att det var något mer, två veckor låg han hemma sjuk, trodde kanske att han åkt på influensan, men en måndag för tre veckor sedan åkte han in till sjukhuset för att få veta, -Vad är det för fel!!
(Och vad mer, som att vi inte varit med om detta förrut, jo nu kommer firman som ska renovera badrummet!!  Vi är mycket glada att vi inte skulle göra detta själva. Jobbet pågår i detta nu.)
Så; en massa prover togs, spekulationer och möten med olika läkare.
Man kan konstateran lägre hjärnkapasitet i vänster hjärnhalva... vad menas med det?
Man kan konstatera att vissa nerver inte fungerar, Anders har minskad eller ingen känsel på vissa delar av kroppen.
Och man har hittat "nått" på halsryggen...
Nu väntar vi svar från ett ryggmärgsprov på vad detta innebär.
Så här står vi i dag, Väntar! Väntar på att höra i från sjukhuset att provsvaret kommit............
 

Tänkte berätta...

Godmorgon, eller ja kanske snarare förmiddag kanske! Jag har tänkt en den på att skriva ner vad som hände den dagen då allt hände, när Anders fick vetskap om tumören... men i så fall ska ni veta att detta är min uppfattning av det som hände, alla uppfatttar saker olika, det har jag lärt mig av denna resa, när man pratar med andra om hur saker händer så finns det lika många uppfattningar som människor! Dessutom har jag glömt detaljer det vet jag!
 
En tisdagkväll i februari 2010 åker Anders, som vanligt, i väg till hallen för att spela hockey match, jag och tjejerna var hemma och roade oss med tv-tittande och vanliga kvällsrutiner. Anders brukar bli rätt sen och vi somnade innan han väntades hem. Vid 23 tiden ringer telefonen, det är Anders, jag hör knappt det, han låter konstig på rösten och jag hör knappt vad han säjer, jag uppfattar i alla fall att han ligger i en ambulans på väg till sjukhus, han har fått en tackling och måste undersökas för eventuell hjärnskakning, han vill absolut inte att jag ska komma till sjukhuset men han lovar att ringa när han kan bli hämtad, tänk om jag då visste att det skulle ta DAGAR innan han skulle få komma hem igen.
 
På morgonen gick tjejerna till skolan och jag tog bilen till jobbet för att kunna hämta Anders när han skulle bli utskriven, en liten känsla av att något inte var som det skulle drog i genom kroppen men motades snabbt bort. Förmidagen gick och tankarna började snurra, vad var det som tog sådan tid? Anders ringer vid 11 tiden och meddelar att läkaren snart skulle komma och meddela vad röntgenplåtana visat, de hade röntgat honom på natten när han kommit in och en nevrolog skulle kolla om det var en hjärnskakning, Anders bror skulle komma upp till sjukhuset så jag skulle inte behöva hämta honom.
 
Jag gick på lunch och så ringer telefonen igen, om det finns ett samtal jag fick radera ur mitt liv så är det detta!! Anders talar om, med lugn röst, att han hade träffat läkaren.. Dom hade hittat en Tumör i höger hjärna..
-Men Anna, det löser sig, dom kan ta bort den, tror jag... säjer han.
Benen vek sig och helt ärligt minns jag knappast detta samtal eller ögonblick riktigt längre.
 
Det var inte riktigt läge för mig att ta bilen till sjukhuset så Sussi, min vän, körde upp mig till SÖS, jag letade mig fram till avdelningen där han låg och även hans bror hade kommit nu. Jag kan lova att det rådde upprörda känslor i det rummet, Anders vad nog den som var lugnast, efter en stund kom läkaren och frågorna haglade, Skulle dom operera? Fanns det flera tumörer, Hur länge hade den funnits?
Läkaren hade inte några svar på våra frågor så vi blev ju inte direkt lugnare. Det visade sig att det var ett epileptiskt anfall som Anders fått av tacklingen och den utlöstes av smällen, tumörer visar sig oftast på det sättet, via ett epilepsianfall. 
 
Dagarna gick och Anders låg kvar, lite undersökningar gjordes men fortfarande inga svar på våra frågor. Så en dag, tror det vad dag tre, meddelar dom Anders att han ska få åka hem, de kan inte hjälpa homnom längre på SÖS, han ska skrivas in på Karolinska i stället, där man har specialist läkare som ska ta över.
Jaha, som sagt Anders fick åka hem och nu var det bara att vänta, vänta på remis till KS, skönt att få komma dit där det finns rätt läkare för sjukdommen men så jobbigt att vänta, minns inte riktigt hur många dagar vi väntade men så en dag i början av Februari var det dags att skrivas in på KS, sedan gick det fort, tid för opperation och sedan efter det skulle vi få svar på våra frågor, fast det vi nu redan fått veta vara att dom inte skulle kunna ta bort tumören, den sitter nämligen mitt i ett nervcentrum, om man "stör" tumören kommer Anders att bli lam på vänster sida, då nerverna där tumören sitter, styr hela vänster sida av kroppen. Men dom skulle in och ta en mikroskopisk bit för att kunna fastställa vad det var för typ av tumör och hur man skulle kunna behandla den. Oron över att risken fanns att Anders kunde bli lam var inte lika jobbig för mig som för Anders så klart så det var med tunga steg som Anders gick in till avdelningen på KS, den avdelningen som han skulle tillbringa MÅNGA dagar på.
 
Tjejerna skulle sova hos mormor och morfar denna natt, jag skulle ju tillbaka tidigt på morgonen till Anders, för att finnas där när han vaknade upp, dessutom var det skönt att dom slapp se min oro denna kväll, det har nog varit det jobbigaste med alltihop, att barnen ska behöva gå igenom detta, för det vi snabb fick lära oss var att man ska INTE ljuga för barn, man ska inte heller låta barnen höra alla spekulationer som vi vuxna har, för vi spekulerar en massa när vi inte har all fakta och det gör inte barn.
 
Att åka till KS denna morgon var jobbigt, det var med blandade känslor som jag parkerade bilen och gick mot avdelningen som Anders skulle köras till för uppvak.
När jag kommer in meddelas jag att han inte vaknat än och att de inte kan tala om hur Anders reagerat på operationen. Jag satte mig i väntrummet och VÄNTADE, så kom äntligen sköterskan -du kan gå int til Anders nu...
Han sov när jag kom in, jag satt mig på stolen bredvid och visste inte om jag vågade röra honom,
 
 
Men efter en liten stund
 
 
HerreGud vilken lycka!!!
Och när Anders efter en liten stund även kände sin vänstra arm då var lyckan fullkomlig!!!
 
Det skulle ta ett par timmar med mycket sömn och vila på uppvaket och inte förrens sent på kvällen skulle Anders få komma in på ett vanligt rum så vi bestämde att tjejrena skulle få komma och hälsa på dagen efter, då det dessutom var Alla Hjärtans dag
 
 
Den här fina nallen köpte tjejerna till sin Pappa, han hade plåster på nästan samma ställe som pappa, uppmärksammade Tilde när dom försiktigt men länge kramat om honom på sjukhuset.
Anders frågade om dom tyckte att det kändes läskit eller konstigt att hälsa på honom på sjukhuset, Olivia var inte helt bekväm med situationen, det märktes, även om hon gjorde allt för att dölja hur hon kände, medans Tilde snabbt gjorde sig hemmastadd, lättast att vara lillasyster i bland!
 
Det här var första etappen på vår resa, fortsättning följer...
 
 

Mellodifestivalen

Jag mår inte speciellt bra av att titta på Mellon, musiken tilltalar mig inte alls tyvärr, en och annan låt kanske men annars är det mest illamående känsla över alltihop. Två personer i familjen som i alla fall gör det bästa av situationen ;)

Dans till Schlager...


Eftermiddagsmys

Det blev en vända till Skärholmen, affären med mobilskal låg som prio ETT, (för Olivia), sedan en vända till Åhlens, en ögonbrynspenna har stått på önskelistan ett tag och i dag slog hon till :) Isadora Eyebrown pencil, och en snygg tröja på Bik Bok så hon vart nöjd med eftermiddagen i alla fall!
 
 
En fika på Espresso House han vi med, Chai Latte till mig & Livan spettsade med en Kladdkaka med Grädde till sin Chai Latte. Mormor hängde på även om hon inte syns i bild :)
 
Tilde lämnade vi hos morfar när vi hämtade upp mormor, dom lagade middag och spelade kort, åt godis och annat mys som man gör med morfar.
Jag är så glad över att mina barn har så många vuxna omkring sig, jag tror att det är både kul men också uppfostrande att vara med andra vuxna än bara skolans personal och oss föräldrar. jag minns när jag på somrarna var med min mormor & morfar på landet, jag och mormor pysslade ute och morfar och jag spelade kort och sjöng tillsammans, så mycket glädje i dom minnerna!
 
Mu soffan och Mellon, inte min favvo men vad gör man inte för tjejerna, Stackars Anders han får alltid stå ut med oss tjejer :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag dag!

Jag kom i vär till gymet i morse, kanske mest för att jag behövde duscha, vi renoverar badrummet så vi är utan dusch i FEM vecor... Vad bekväm man är, att hoppa in i duschen är ju något som man tar förgivet, eller hur?! Nu när man är utan och det krävs planerina av denna underbara aktivitet tar det så mycket längre tid. Besöka mormor & morfar två gåner i veckan är ett måste, sen blir det ett måste med täta gymbesök :) Ja ja, summan av detta blir i alla fall att jag inte har några ursäkter för att stanna hemma från gymet, så vad säger man inget ont som inte har något gott med sig :)
 
Just nu sitter jag & Olivia i soffan, hon är lite deppig, planerna för helgen ändrades för henne så nu har hon inget att göra.. Vet precis hur hon känner, själv Avskyr jag när det blir så, man planerar och väntar flera dagar på att göra något kul och så bokar någon av  eller av någon anledning så blir planerna inställda, så trist!! Tänkte hitta på något med henne men vet inte riktigt vad bara, vad gör man med en trettonåring en lördag eftermiddag? En tripp till något närliggande köpcentrum och fika kanske, det skulle hon nog gilla, Ska nog kolla! Kanske bjuder vi med mormor också :)
 
Anders har en bra i dag :) Han & tjejerna har spelat Monopol, ni skulle höra vilket liv.. vet inte vem som fuskade mest, Anders lånade massa pengar av banken som han skulle betala av.. Olivia garvade när Tilde gick på hennes gata så Tilde blev skitsur, det är äkta glädje, skadglädjen. Näe dom spelade inte klart för dom blev så osams, Anders tog telefon och gick upp på övervåningen Tilde gick upp på sitt rum för att kolla TV,
Nu sticker vi ut en sväng, måste lufta trettonåring :)
 
 
Så här goa kan dom vara med varandra.

Fredagkväll

 
Vad blir det i kväll?
 
Ullared..
 
 
och ett glas vin
 
 
Fast först åkte vi till Godisaffären, det var första besöket för tjejerna, den är ganska nyöppnad.
 
 
Nu saknas ingenting!!!
 
Tjejerna sitter bredvid och skrattar åt Ullared, Anders cyklar på övervåningen, han har en tränings cyckel som han brukar sitta på för att hålla konditionen uppe, nu har det gått ett par dagar som han inte orkat så nu håller vi tummarna. Jag önskar att jag hade samma träningsbehov som honom, han blir rastlös om han inte får eller orkar träna medans jag gärna hoppas över träningen, jag är en mästare på ursäkter för att slippa gå till gymet.
 
 

Mobilinlägg

Måste ju testa ;)
Men hur ser ja bilderna som jag vill ladda upp, ser bara ett nummer och då kan det ju bli vad som helst... Hehe

Min Familj

Min Familj består av min Man, Anders, min äldsta dotter Olivia 13 år och Tilde snart 8 år, även denna bild är tagen i Thailand, vi har varit där två gånger och jag bara älskar det stället, Hua Hin
 
 
Jag har läst olika bloggar i ett år nu ungefär och varit nyfiken på att själv börja blogga men inte vetat om om jag törs, löjligt va!
 
I januari 2010 fick min man veta att han har en obotlig hjärntumör, vårt liv ställdes lite på kant då kan man säja... Under den första tiden träffade vi många fantastiska läkare, sköterskor och andra människor som var i samma situation som oss, då blev jag första gången ombedd att blogga om allt, lite som terapi men ett av mina rädslor för detta är nog at jag är usel på att stava, speciellt när jag har mycket att berätta och vill skriva snabbt, få ur mig en massa på kort tid, men jag hoppas det finns tollerans för detta :)
Min familj tycker att jag ska göra detta så dom är med på denna resa, speciellt min stora tjej, hon har tjata mest och tycker att det ska bli kul!
 
Jag kommer säker att återkomma till en del händelser som passerat i livet, just nu snurrar det mycket i min hjärna om vad jag ska skriva om, vart ska jag börja? Men jag får ha lite tålamod med mig själv nu.
 
 

Hej!

Den här bilden togs i januari, vi var i Thailand, ett favoritställe :)
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0