Yta och allvar

För att kort sammanfatta dagen, En bra dag!! Solen som lyst på oss från blå himmel, ett gympass från helvettet. En gladare mamma trotts PMS tider!

Nu är jag hungrig, eller snarare sugen... Har bestämt mig för att inte äta mellan 20.00 och 08.00 har hört att det ska vara bra för kroppen men min kropp är inte riktigt med på det eller så är det kanske snarare hjärnan, den vill att jag ska äta mycket och ofta! Måste kanske det det ett tag för att även min hjärna ska vara med på det. Lite jobbigt bara , för alla tv program handlar om mat eller bakning, har ni tänkt på det? Mäster kockar hit och bakning dit... Får bli en bok i kväll den handlar om mord i alla fall, ingen mat där inte!

 

Måste berätta en sak, när jag var på väg hem i dag passerade jag en parkbänk, på bänken sitter en tjej eller ja kvinna kanske man säjer, när jag precis passerat bänken inser jag att jag känt den tjejen, (jo jag väljer tjej, kvinna är inget ord för mig) för en herrans massa år sedan. Jag vänder mig om och tittar i gen, hon tittar inte mot mig utan med en något ledsen blick tittar hon tomt framför sig. Min hjärna går på högvarv, ska jag gå fram säja Hej, hur mår du nu för tiden, ja sånt man brukar säja när man träffar någon som man inte träffat på ett tag men något tog emot, jag fortsatte bara framåt..  jag inser att livet inte varit lika snällt mot denna tjej som mot mig. Vi träffades i tjugoårsåldern när livet bestod av fest, fest och mera fest! Jag minns att denna tjej kunde dricka öl som ingen annan. Jag träffade kille och tappade kontakten med de flesta i festar kretsen. Hörde att hon fick barn självklart med den coola killen i gänget eftersom hon var söt och mycket omtycket av killar medans tjejer oftast såg henne som en konkurrent. Nu känner jag mig lite ledsen men framförallt besviken på mig själv att jag bara gick... Jag har funderat mycket på vad som bestämmer våra livsöden, ingen allra minst hon själv hade nog kunnat tro att hon skulle gå den vägen i livet. I dag är jag extra tacksam över hur snällt livet varit mot mig, visst vi har alla våra motgångar och prövningar men man ska nog vara tacksam över det man har för det är faktiskt inte självklart! Tror inte att hon funderar över om hon ska äta efter klockan åtta eller inte...

Var rädda om er!


Skönhet

Har jag sagt någon gång att jag älskar skor.. Gärna med hööög klack :) skulle kunna fylla garderoberna fulla med dessa vackra skapelser! Men det har hänt nått, jag vill inte ha de på mig längre, tycker inte att det är bekvämt! Har jag aldrig tyckt det kanske???
En favorit!!
 
Erkänn att det är underbart!!!

Bara en vanlig måndag

PMS djävulen har slagit klorna om mitt förstånd, shit jag är inte rolig att vara i kring. Riktigt känner hur kroppen sänder ut aggressioner ur varenda liten por i huden. Tacksam för information av en härlig bloggare, Johanna Toftby, hor berättade att man mår bättre när man tränar, så när man känner att psyket är på väg ner i skorna, då är det bara att surra på sig träningsdojorna och bege sig till gymmet Och Faktiskt det hjälpte i dag, helt underbart. Självklart är det inte borta helt, ingen mirakelkur men en otrolig känsla. Tack för det tippset hälsar min familj :)

Som för övrigt är så fina, mina underbara ungar!

Glad att hon gillar att läsa
 

Olivia var med mig på gymmet i dag, mysigt med lite egen tid. Vi pratade bland annat om allt som krävs av oss vuxna och hur bra jag mår när hon är hjälpsam, vilket ledde till att när vi kom hem dammsög hon övervåningen medans jag fixade en Smoothie till henne och en omelett till mig, Så skönt att få hjälp!!

Fina unge vad jag älskar dej
 
Vet ni? Det är bara sex veckor kvar till semestern...
Nu funderar jag på ett glas Rosé, det är man väl värd?!
 

Alla mammors dag

I dag är dagen då vi ska uppmärksamma all fina mammor där ute. Själv väcktes jag av mina gullungar med kaffe på sängen och fina presenter. Ja nästan i alla fall. Jag hade varit vaken en stund när Anders fick påminna Tilde om vad det var för dag sedan försökte han väcka Olivia som var lika med omöjligt, dock kom hon efter en stund med sur min och vreste - Kunde ni inte ha väckt mig också..?..
 
Tilde hade varit i Skärholmen och köpet present för egna pengar, det kommer att bli en favorit i sommar
Så fint och gulligt
 
Den här boken har varit på önskelistan inför semetsern, får se om jag kan hålla mig eller tjyvläser innan. Tycker att den tjejen är fantastiskt rolig att läsa, hennes blogg är som en påse smågodis från bästa sortering.
 
Jag älskar att vara mamma, i alla fall på mors dag :)

Mode och allvar

Köpte med mig en tidning hem efter jobbet, det hör inte till vanligheten men i bland är det så lyxigt att bläddra runt bland mode och skönhet blandat med reportage med lite allvarligare innehåll

Jag försöker att inte luras till att köpa krämer som föryngrar mig tio år eller krämer som får celluliterna att försvinna lika snabbt som lönen den tjugofemte... Läster just nu om sandwich-generationen vi som lever med ständigt dåligt samvete över allt vi inte hinner med, stämmer rätt bra, har man inte dåligt samvete över att man borde jobba mer så har man det för att barnen är för långa dagar på fritids eller för mycket ensamma hemma, detta blandas med känsla att man borde hinna med sin familj mer, mamma, pappa syskon och vänner!!! Men så är väl livet, hoppas nästa generation slipper lita av den känslan i alla fall.

Nu ska jag fortsätta läsa och stretcha, har lite ont i kroppen efter nytändning på gymmet.

 

Kram på er och tack för att ni stannar kvar trotts att jag ibland inte dyker upp på ett par dagar.


Det är trist nu

Hur mår ni? Trist här inne, va?! Vill ni veta varför? Näe strunt i det, så trist bara...

Har ni läst eller lyssnat på nyheterna om ungdomarna som skapar upplopp i Stockholms förorter? Faan helt sjukt, Dom tänder på bilar och annat och sedan kastar dom sten på brandmännen som kommer för att hjälpa, en kille som polisen greps var TOLV år... vart faan finns föräldrarna? Vad tror dom att dom ska uppnå med det här? Att vi tycker synd om dom? Att vi vill hjälpa? Nä skulle inte tro det!! dessutom får polisen kritik för att de använder övervåld... kan man det i ett sånt här läge? Jag kräks på skitungar som dessa...!

Annars..?.. Någon som har ett ämne att debattera? Vädret... Eller någon politisk fråga kanske?....


Gusd så härligt att det är fredag.

Ska bli så skönt med helg, har inte så mycket planer för helgen, det är skönt! .
 
Gårdagens lunch i bilder
I den här miljön tog vi en lunch promenad i år
Det är lyx att promenerar runt bland dessa vackra trädgårdar i Tantolunden
Har man dessutom världens bästa sällskap är hela dagen räddad :)

På riktigt bra humör, det svänger fort

Näe nu får det vara slut på det här, irritation och självömkan... Nu jävlar är det dags att rycka upp sig! Ta tag i det som känns förjävligt eller skita i det, det får inte ta så här stor plats i mitt liv längre. Hoppas att ni alla har den fin dag och lyfter blicken när det känns tungt!!

Solen skiner, det är varmt på riktigt nu, skolavslutningen närmar sig med rasanade fart och jag kom i väg till gymmet i går. Visst har man det bra!! Det svänger fort i mitt liv  :) Fick sällskap in till stan av en fin vän i morse, att starta dagen med att tanka positiv energi är det bästa, nu har jag en skön dag på jobbet, får man erkänna det? Bra och fina kollegor, inte en massa möten utan en dag vid skrivbordet, precis vad jag behöver, kanske att jag hinner ta en promenad på lunchen med Sussi, då är arbetsdagen komplett :)

Ett minne från Kroatien, tänk att ha dessa i sin trädgård!
 
I kväll är det föräldrar möte i skolan samtidigt har Tilde avslutning på Cheerledingen... Detr blir till att dela upp familjen, gissa hur. Hehe!! 
 

Den släpper inte

Ångesten har tagit ett saftigt grepp denna gång. Vill inte släppa taget.
Åkte hem ganska tidigt från landet igår, kom hem och satte mig i soffan och orkade sen inte upp, en del av packningen står fortfarande kvar i sina påsar. Blev sittandes där till klockan åtta på kvällen när jag tvingade in mej i duschen. Tack och lov för barnen, annars hade jag legat kvar under täcket än. Jag vet att man måste jobba extra mycket med sig själv när man hamnar här men jag har ingen ork... Vill bara ge upp för tröttheten totalt. SOVA!!! Men jag har bestämt mig, En timma i taget och positiva tankar!

Ha en fin dag och glöm inte att lyfta blicken när det komma tungt.

Lungt på landet

Ja det är inte stressigt här kan jag lova. Fix på tomten och fika med syrran och Patrik har jag roat mig med idag, Tilde hänger med grann kidsen och Olivia går bara runt och myser. Så skönt att alla trivs här ute, ingen undran över vad vi ska göra eller önskemål om aktiviteter, det älskar jag!!!


Dagen i bilder

På väg till landet
Skön känsla
Tilde myser i bäddsoffan
Fredag och vi åker en vända till Enköping
Vackert på torget
En fika med mor och far, syrran och Patrik
Rätt mycket väntan utanför butiker blir det för vissa
Olivia hittade DOM skorna...
En fika på altanen
Alla måte dokumentera årets första
Middag på samma plats men utan sällskap.

Jag är här men lite längre bort...

Tänkte bara titta in och berätta att vi flydde till landet igår, dålig uppkoppling så uppdatering sker lite sporadiskt som de sist dagarna... Just nu sitter vi på vårt favorit fik i Enköping, syster med man och mamma och pappa dök också upp. Anders är hemma ock jobbar.  Jag har inte varit på bösya humör sista dagarna och är rädd att spy ur mig mer än vad jag bör här på bloggen där av min tystnad vissa stunder.
 
Kram på er

Nu kan jag gå & sova

Så där ja, nu är ordningen återställd, Tilde sover bredvid mig i soffan,
Olivia hemma från Grönan, nöjd och glad
och Anders hemma, kollar hockey så klart
Man veta att man är tonårsförälder då man avstår från vin till maten för man vet inte om man måste hämta ungar! Jag är så glad att Olivia vill det, bli hämtad alltså. I kväll ringde hon och frågade om vi kunde hämta vid tunnelbanan, skönt att veta att ungarna vill att man gör det. Jag agerar gärna taxi åt Torpets ungar så man vet att de kommer hem ordentligt.
 

Dagen i bilder

Solen håller sig krampaktigt kvar på vår himmel, härligt va!
I går blev det Rosé debut, delade en flaska med några av våra underbara grannar. Där vi bor är det verkligen landet mellanmjölk, vi umgås alldeles lagom, älskar att sitta en stund på verandan och småprata om livet med dessa människor.
 
I dag har jag varit ledig, Så jävla skönt och lägligt, hade inte gjort nått bra på jobbet i dag så ledigheten kom väldigt lägligt. Denna diva drog till Gröna Lund, första gången helt utan vuxen (jag sitter hemma på nålar och kollar telefonen var tionde minut i hopp om att hon ska ringa och be mig hämta... kommer INTE ske)
 
Jag och Tilde åkte in till stan och gick en promenad i Kungsträdgården, ville hinna njuta av alla blommande Japanska körsbärs träd, Helt fantastiskt vackert
 
Tilde passar på att kolla in Shackspelarna
 
Nu sitter jag hemma, helt själv, Tilde är ute och leker, Olivia kvar på Grönan och Anders är på hockey... Vart är godispåsen???
 
 

Första matchen

Dage nörjade tidigt här hemma i dag, i dag var det dags för Tildes första handbolls match!!!
Nummer 24, ett självklart val. Pappas nummer!
 
Tjejerna gick till final och vann. Galet kul!
 
Som vanlig går helgen för fort med kommande vecka är extremkort... jobbar bara måndag & tisdag sedan är jag långledig. Ska bli så skönt när vädret dessutom visar sig från sin bästa sida :) Kanske packar vi in oss i bilen och sticker till landet några dagar ennars så ska vi nog hitta på något annat kul.
 
 
 

Soliga dag..

Ligger i soffan efter en solig och härlig dag. På förmiddagen sken solen från klarblå himmel, då passade jag och Tilde på att plantera blommorna som inköptes i går.
Lunchen intogs liggandes på verandan På eftermiddagen var det gads för Soliflicksuppvisning, Tilde håller på med Cheerleading men har bestämt sig för att sluta och bara köra handboll till hösten. Inte helt utan sting i hjärtat såg vi vår sista uppvisning.. Just nu är Anders ute med tjejerna och spelar handboll, jag hör dom skratta och prata utanför och det gör mig så lycklig i hjärtat.
Inte ens det mest självklara i livet kan man ta förgivet, att ha ork att leka med sina barn är inget som är självklart, ibland finns inte orken helt enkelt.. Men NU då var det inget fel på någon, högt tempo häll dom :)

Eftermiddagen en vanlig fredag..

Nu är det fredagsmys här hemma, lite uppdelad familj men så får det bli när det är hockey en fredagkväll...
Tilde och Anders ligger i TV rummet medans jag och Olivia hoppar ner här om några sekunder
ÄLSKAR MIN SÄNG. Tror att jag sagt det förr men det tåls att upprepas, jag skulle kunna leva mitt liv i sängen. Fast ehh nu minns jag.. i februari, när jag var sjuk... då vart jag rätt less på sängen. Äh fortsätter som förr, sover bara i sängen och myser med familjen förstås.
 
Reflektioner på dagen?! Åkte hem lite tidigare än vanligt från jobbet, passade på att beta av mailen när jag ändå inte hade några möten. Det gjorde mig betydligt mer hoppfull igen. Träffade på Fina grannen som var ute och gjorde fint i trädgården, hon gav mig några plantor och äntligen kom planterings lusten tillbaka, åkte ner till affären och köpte lite mer blommor som jag hoppas få ner i jord imorgon.
Jag har verkligen inga gröna fingrar & jätte dålig på idéer när det gäller plantering så jag passar på att kolla in hur andra gör sen härmar jag hysteriskt... men tro inte att det någonsin ser ut som det jag sett tidigare, jag vet inte vad det är men jag får helt enkelt inte till det. Hade jag råd hade jag köpt färdiga planteringar till hela tomten.
 
Kolla vad jag hittade i sängen när jag skulle krypa ner, snabbare än en vessla är hon våran lilla lus..
 
 
Hoppas att ni har njutit av en solig fredag!
 
 
 

Gömmer mig en stund

Näe nu ger jag upp, har ingen ork, inget driv... Hittar ingen inspiration. Lägger mig på rygg, Här, På plats..
Bredvid mina favvo skor, där kommer jag att må bra. bara ligga och strejka... Hoppas ingen hittar mig på en stund!

Att vara tacksam över livet

Sitter i skrivande stund och tittar på Sofias Änglar, programmet har bara pågått i 10 minuter och tårarna rullar redan. Tänk vad fort livet kan vändas upp och ner. Om man tänkte på alla faror som lurar runt hörnen så skulle jag inte våga gå ut. Tänk vad härligt det måste vara att jobba med att hjälpa människor, se hur det förenklar för den som behöver det. Det vore drömmen att få göra det. Blev världsförälder i dag, känns lite bra i alla fall men om man inte vore beroende av lönen så skulle jag välja att jobba ideellt att få hjälpa andra måste vara den bästa kicken av alla.
Känner mig enormt lyckligt lottad med det liv jag har, en stor familj som jag älskar och som ger mig enormt med kärlek, Vänner som är helt oslagbara och som jag aldrig vill vara utan. Ett rikt liv på så många sätt! Vem är det man ska tacka för det liv som man fått, mamma och pappa som uppfostrat mig till den jag är, Syrran som älskat och bråkat med mig som jag förtjänat, Anders som ger mig den kärlek & vardag jag aldrig ens trodde att jag ville ha som ung men som jag i dag Aldrig vill vara utan, Mina barn, det finns inga ord... Ni är mitt Allt!!!
Ja tacksamheten är något som jag tror slår oss alla ibland och att ta vara på den känsla, spara den i ett litet rum i hjärtat tror jag är nyttigt med tanke på dagens alla I landsproblem som vi har.
Tack vara Sofias Änglar kan vi umgås, resa och bara njuta av livet, behöver inte tänka på att spara pengar eller ork och tid på att fixa hemmets alla måsten. Så Glad och tacksam, LYCKA!!!
 

Första Maj & premiär grillning

Vaknade i morse med jordens förkylning och trött så jag kunde börjat gråta, Inte alls som jag hade tänkt mig, ville vakna full av energi och planer för dagen men istället låg jag på soffan till kl 12 då ringde syrran och bjöd över oss på eftermiddags grillning. I med två Ipren och en dusch så vart man lite mer människa i alla fall. Alla ungar var hemma då blir vi en lite samling familj om tolv personer. Tyvärr så var mormor trött i dag så hon stannade hemma och Anders var inte hemma så de var saknade.
 
 
 
 
Tack syrran för en mysig eftermiddag och jätte god mat!
 
 
 
Ungarna drömmer nog om att få dyka i..
 
 
Söta lilla Cesar och min fina pappa
 
Dom har ett jätte fint hus i samma områds som vi bor i, så skönt att det är nära. På sommaren bosätter vi oss i deras pool :)
 
 
Så här njuter en riktig Lindströmare, i solen placerad i en solstol. Jag har att brås på.. Fina mamma!
I bakgrunden ser ni självaste grillkungen, Patrik, så god mat han lagar!
 
 
I går lyckades jag att muta barnen med chips och coca cola, hemsk mamma, för att slippa gå till brasan, jag hade verkligen ingen lust att stå och frysa vid elden och invänta karusellåkning och diverse lottköp. Istället blev det en lugn och skön hemma kväll med ett gäng ungar och familjen Skogh
 
Nu sitter jag i sängen, trött och ont i halsen. Ska nog stanna här för kvällen, bara ta det lugnt och kolla en film tror jag..
 
 
 

RSS 2.0